Meny
19.08.2016

Vant gigantavtale med Agder Energi Nett

Denne uken ble det klart at Otera blir den største leverandøren av tjenester til strømnettet i Agder.

Kontrakten har en verdi på mellom 100 og 200 millioner kroner årlig.
   – Det har vært en tøff konkurranse mellom flere dyktige entreprenører, og vi er veldig fornøyde med å komme så godt ut. Dette er en stor og viktig avtale som vi har jobbet intensivt mot lenge, sier Geir Aabel, leder for Elkraft Agder i Otera Infra.
   Hvert femte til sjette år konkurranseutsetter Agder Energi Nett beredskap, drift og vedlikeholdsoppgaver i strømnettet. Til sammen er det over 20 000 kilometer med strømlinjer og kabler som forsyner de omlag 190 000 nettkundene i Agder-kommunene. Den nye avtalen om beredskap, drift og vedlikehold starter opp 1. januar 2017 og varer i tre år, med opsjoner på ytterligere to og ett år.
   – Kjøpsområdene, det vil si vårt totale konsesjonsområde, er delt i tre, og vi har to leverandører i hvert område for å sikre god kapasitet og god dekning i hele geografien, sier administrerende direktør i Agder Energi Nett, Svein Are Folgerø.
   Otera blir hovedleverandør i to av de tre geografiske områdene, og har dermed sikret seg kontrakter på over halvparten av det totale volumet.
   – Denne avtalen gir arbeid til nærmere 100 ansatte. Den gir oss en forutsigbarhet og et solid fundament til å videreutvikle virksomheten på, sier Aabel.
   Agder Energi Nett bruker rundt 300 millioner kroner på drift, vedlikehold og mindre investeringer hvert år, slik at den totale avtalen – med inntil seks års løpetid – har en verdi på inntil 1,8 milliarder kroner. For Oteras del vil det utgjør mellom 100 og 200 millioner kroner årlig.

Sikre strømforsyningen
Otera har alltid vært en stor leverandør av tjenester til strømnettet i Agder. Etter at nettselskapet begynte å konkurranseutsette oppdrag i 2006, har Otera hatt oppdrag i store deler av regionen.
   – Oppgaven vår er å sikre en trygg og god strømforsyning. Våre ansatte er bosatt i hele regionen og har god lokalkunnskap. Dersom det oppstår feil for eksempel som følge av uvær, skal feilen rettes raskt. Det innebærer at vi alltid har en beredskapsstyrke tilgjengelig.  I årene som kommer vil vi ta i bruk mye ny teknologi for å gjøre denne jobben enda mer effektivt, sier Aabel.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no