Meny
02.05.2024

Utvikler betongløsninger uten sement

Er det mulig å levere solide betongprodukter uten bruk av sement? Svaret er ja, og finske Betolar stakk av med gull i klassen bygg, anlegg og betong under INTERMATS æresprisutdelinger nettopp på grunn av sitt innovative betongprodukt.

Bildet: Slik ser den fiske versjonen av huldekker ut, produsert uten bruk av sement, forteller markedsansvarlig Martta Valkolai i firmaet Betolar. Foto: Odd Boprgestrand


De nordiske landene er ledende både innen elektrifisering, klimakutt og innovasjon. Det kan vi slå fast etter at Finland tok to gullmedaljer, Sverige èn gullmedalje og Norge èn sølvmedalje under INTERMATs utdeling av ærespriser i Paris.

Finland tok gull i klassene bygg, anlegg og betong og innen jordforflytting, riving og transport. Sverige vant klassen for innovative løsninger, mens Norge kom på sølvplass i samme klasse.

Verdens laveste utslipp

– Det var Betolars geoprime-løsning for produksjon av hulkjerneplater som vakte juryens anerkjennelse, og som resulterte i en gullmedalje.  Betolars hulkjerneplateløsning produserer verdens laveste utslipp av denne typen plater, forteller en svært begeistret Martta Valkola, som leder markedsavdelingen i det finske firmaet.

Hun mener Betolar hjelper prefabrikkerte betongprodusenter med å møte etterspørselen etter lavkarbon byggeprodukter.

Bildet: Klar melding på messeveggen til finske Betolar under INTERMAT i Paris. Markedsansvarlig Martta Valkola er stolt over at hennes firma kan bidra til å redusere klimagass-utslippene i internasjonal betongindustri. Foto: Odd Borgestrand

– Huldekker er en sentral og krevende konstruksjonsløsning i betongkonstruksjon, og utviklingen av en lavkarbonløsning har tatt lang tid. Det er flott at vårt langsiktige utviklingsarbeid nå får den oppmerksomheten det fortjener, sier Betolars teknologisjef Jarno Poskela.

Les hele artikkelen her:

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no