Meny
11.10.2016

Unngå ubudne gjester i varebilen

Innbrudd i varebiler rammer i stigende grad håndverkere, servicefolk og installatører. Hos Sortimo har man tatt konsekvensen og tilbyr en rekke sikringsløsninger til varebiler.

Flere forsikringsselskaper melder om en stigende tendens til at håndverkernes varebiler utsettes for innbrudd. Varebiler er ikke minst i faresonen på grunn av varerommets ofte verdifulle gods, og stadig flere håndverkere, servicefolk og installatører opplever at deres dyre verktøy og kostbare utstyr forsvinner i løpet av natten pga. langfingrede gjester i varebilen. 

Dyrere gods tiltrekker seg tyver
Hos Sortimo settes et økt fokus på sikring av håndverkerens verdisaker når han er på farten. Ifølge daglig leder Ole-Andreas Pettersen er varebiler nemlig blitt et opplagt mål for innbruddstyver – ikke minst fordi verdisakene stadig blir dyrere.
   – Mange håndverkere, for eksempel el-installatører, kjører rundt med spesialverktøy for opp mot én million kroner, og tyvene slipper ofte unna med kostbart utstyr, iPads osv. for hundretusenvis av kroner. I tillegg koster et innbrudd også i nedetid på varebilen, da den ofte skal en tur innom mekanikeren for å få reparert låser, ruter osv. Det kan derfor fort bli en dyr fornøyelse hvis tyven først får adgang. Samtidig er det ikke uvanlig at et firma i løpet av samme natt opplever innbrudd i samtlige varebiler, forteller han.

Husk sikkerheten
For å hjelpe varebilbrukere med å unngå ubudne gjester har Sortimo over lengre tid tilbudt en rekke sikringsløsninger til varebiler. Risikoen for uvelkomment besøk i varebilen kan nemlig minimeres ved hjelp av en rekke forholdsregler.
   Ole-Andreas Pettersen påpeker at jo lenger tid tyven bruker på å få adgang til varebilen, desto bedre er det. Det er derfor en god idé å sørge for at den er låst skikkelig. Samtidig bør varebilbrukeren være oppmerksom på hvor og hvordan han parkerer, da det kan ha betydning for om tyven vil gå etter nettopp hans varebil. Et godt tips er dessuten å merke verktøyet med firmanavn og telefonnummer. Merkingen kan med fordel kombineres med for eksempel et gitter eller andre fysiske, mekaniske eller elektroniske sikringsløsninger.
   – Du kan med fordel installere et sikkerhetsgitter på bakdør, bagasjedør og skyvedør, som kan hindre inntrenging. Et annet tiltak kan være ekstra låssystemer, forsterkede ruter eller alarm med romføler. For maksimal sikkerhet kan du supplere med innvendig sikring, for eksempel låssystemer i skuffer og skap, i tilfelle tyven likevel får adgang, sier Ole-Andreas Pettersen og fortsetter:
   – En ny og effektiv løsning for å sikre dyrebare gjenstander som laptop, iPad osv. er vår sikkerhetsboks. Boksen – også kalt Safe RFID – kan romme atskillige medarbeideres verdigjenstander og integreres lett i samtlige av våre reolsystemer. Teknologien bak åpningssystemet, det såkalte RFID (radio-frequency identification), muliggjør hurtig åpning, og nøkkelen kan også programmeres med en transponder slik at du kan sikre flere bokser samtidig.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no