Meny
07.05.2019

Unik villa med eksklusivt, norsk treverk

I åssiden utenfor Vilnius i Litauen ligger en helt spesiell villa. Selv omringet av storslått natur er det lett å få øye på det eksklusive Kebony-treverket som strekker seg over tak, vegger og terrasser.

For huseieren er den største fordelen med Kebony at fasade og terrasse holder seg like godt under alle forhold, år etter år. Foto: Aksel Jermstad.
   - Vi var opptatt av å bygge et hjem som både representerer oss som mennesker og naturomgivelsene. Kebony er det eneste materialet som ivaretar hensynet til miljøet, bygget, tryggheten og komforten for vår familie og våre designpreferanser  – det er virkelig et unikt treverk, forteller huseieren, Adam Zadeika.
   For ham og familien var den største fordelen med Kebony at fasade og terrasse holder seg like godt under alle forhold, år etter år, og at materialet er vedlikeholdsfritt utover enkel rengjøring.

Miljøvennlig og oppsiktsvekkende
Arkitekt Arūnas Liola i arkitektfirmaet Arches drøm var å designe et hus som både var miljøvennlig og visuelt oppsiktsvekkende. Det ville han gjøre gjennom en kombinasjon av naturlige materialer og leken geometri. Det var også essensielt at bygget skulle stå i harmoni med den omkringliggende naturen.
   Resultatet er en praktfull og stilren villa med skråtak i ulike vinkler, bekledd med 650 m2 Kebony-tre, omringet av en mektig, grønn furuskog. Det mørke treverket vil med tiden gli over i en vakker sølvgrå fargetone som ser like eksklusiv ut, uansett sesong.

Allsidig kvalitetsmateriale
Arches benytter ofte Kebony til sine prosjekter, både fordi det er et bærekraftig materiale og fordi kvaliteten og treverkets unike egenskaper gjør det svært holdbart og fleksibelt å arbeide med.
   - Med Kebony er det gøy å være kreativ, ettersom du har så mange muligheter. Det er også en stor fordel at vi kan bruke samme materiale til både kledning og terrasse. Det er dette som gjør denne villaen så unik og gjennomført – de naturlige overgangene, sier arkitekt Arūnas Liola.

Prisbelønt bruk av Kebony
Arkitektene hos Arches har mottatt både heder og beundring for det naturlige villa-prosjektet.
   I 2017 vant de den prestisjetunge Residential Architect Design Awards, som deles ut av magasinet Architect, for deres fokus på bærekraftig teknologi ved bruk av Kebony.
   Året etter, i 2018 vant villaen også prisen for Sustainable Exterior Surface under prisutdelingen Surface Design Awards, for den miljøvennlige og estetiske Kebony-kledningen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no