Meny
24.10.2016

Ungt Entreprenørskap og Q samarbeider

Matsvinn er en økende miljø- og samfunnsutfordring. På oppdrag fra Q-Meieriene har Ungt Entreprenørskap arrangert innovasjonscamper hvor elevene har kommet opp med nye innovative måter å redusere matsvinn på. Resultatene ser du på Q-Meierienes melkekartonger nå.

I snitt kaster hver person 46,3 kilo mat i løpet av ett år. Det tilsvarer hver femte handlepose med mat! Melk er en av matvaregruppene med høyt svinn. 19 prosent av befolkningen oppgir at de ukentlig kaster melk eller fløte.

Eureka-opplevelse
Q-sjefen Bent Myrdahl mener det er det viktig og lærerikt for Q-Meieriene å gå sammen med Ungt Entreprenørskap for å finne løsninger som kan redusere melkesvinnet.
   – Undersøkelsen om melkesvinn har gitt oss en eureka-opplevelse og vi vil være med å gjøre noe med denne kjempeutfordringen. Derfor er det veldig inspirerende å samarbeide med Ungt Entreprenørskap om å finne nye måter å bekjempe matsvinn på, sier Q-sjefen Myrdahl.
I følge Q-sjefen har også det lille utfordremeieriet mye å gå på i kampen mot matsvinn. - Vi er heldige som i vår posisjon er små og fleksible slik at vi kan snu oss fort rundt og endre ting som vi ikke er fornøyd med. I tillegg er vi et ungt selskap som ikke lider av tunge prosesser, sier han.

Innovasjonscamp med skoleelever
Ungt Entreprenørskap har lang erfaring fra camper med ungdom. Innovasjonscamp stimulerer til økt kreativitet, bedre samarbeid og det styrker motet til å prøve og feile.
   – Innovatører trengs overalt i samfunnet. Derfor er det viktig at kreativitet gjennomsyrer utdanningen og inngår i den kompetansen unge har med seg når de skal bli arbeidstakere eller jobbskapere. Sammen med Q-Meieriene setter vi kreativitet på timeplanen, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.
Q-sjefen er enig i at dette er et samarbeid som passer perfekt og han peker på at Q-Meieriene har basert hele sin eksistens på kreativitet og viljen til å prøve og feile - om og om igjen.

Unge entreprenører på melkekartongen
– Vi har stor tro på at elevene skal hjelpe oss med å finne nye måter å redusere matsvinn på. Vi brenner for unge innovatører, og hva er da mer naturlig enn å løse en slik miljøutfordring sammen med Ungt Entreprenørskap, sier Bjarte Arnesen, produktsjef for melk i Q-Meieriene.
Noen av forslagene til elevene vil bli presentert på melkekartongene i høst. Blant annet vil du se en innovativ løsning med melkeautomat og termoflaske, en kjølepose som holder melken kald under frokosten og en fremtidsrettet holdbarhetsmåler som viser den faktiske holdbarheten på melken.
   – Det er veldig bra hvis vi kan formidle det nytenkende arbeidet fra unge innovatører. De tar for seg et viktig miljøspørsmål og denne må bevisstgjøringen knyttet til matsvinn kommer inn i de norske hjem via melkekartongen. Vi har fått mange gode innspill til forbedringer fra de unge innovatørene, sier Arnesen.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no