Meny
26.01.2017

Tryvannstårnet - et nytt ikon for Oslo

I anledning OL i 2022 tegnet Mad arkitekter et forslag til et nytt ikonisk tårn på Tryvann.

Tryvannstårnet har en enestående, synlig posisjon i by-/landskapsbildet, og det er mange som ikke er klar over at man på en klarværsdag har muligheter til å se helt til Sverige om man står øverst i tårnet.
   I 2005 måtte tårnet stenges for publikum da det ikke oppfylte brannforskriftene, og utbedring viste seg vanskelig. I desember 2012 luftet Bymiljøetaten muligheten for å bygge et nytt tårn som erstatter det gamle, og den samme diskusjonen ble igjen luftet nå i januar da FrP kom med forslaget om å rive det gamle tårnet og sette opp et nytt, med forlengelse av Holmenkollbanen fra Frognerseteren til Tryvann. Responsen på forslaget var at mange ville savne det gamle tårnet, men det nye byr også på mange gode kvaliteter.
  Om det skal bygges et nytt Tryvannstårn, fortjener tårnet å få en form, et innhold og en tilgjengelighet som virkelig gir noe tilbake til byen, som blir et vakkert element i byens grønne omramming, og som blir en destinasjon for besøkende. Turister kan få seg en behagelig tur via Holmenkollbanen, og dermed få muligheten til å se hva Oslo har å by på annet enn hva vi finner i Oslo sentrum.
   Tårnet foreslås med en god restaurant, en sky-bar, en utsiktsterrasse, et TV-studio og konferansefasiliteter. TV-studioet kunne tenkes som sportsredaksjonens hovedstudio under VM og andre sportsarrangementer. I tillegg kan tårnet inneholde servicetilbud til besøkende og markabrukere på bakkeplan.
   Mad arkitekter ser for seg et tårn med en elegant og dristig utforming plassert på samme sted som dagens tårn. Det nye Tryvannstårnet blir både høyere og vil gi mer plass til publikumsfunksjoner. Utenom Holmenkollen, som er en av de mest besøkte turistmålene i Oslo, kan det nye tårnet bli et nytt ikon for Oslo.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no