Meny
09.03.2016

Transmittere for overvåkning i tunneler

Instrumentcompaniet har inngått samarbeid med Tunnel Sensors Ltd, som har spesialisert seg på å utvikle transmittere for lys, lufthastighet, sikt og gass for overvåkning av det røffe miljøet i tunneler. Alle sensorene er laget for å tåle forurensning, ekstreme temperaturer, tunnelvask og gasser.

Et eksempel i produktspekteret er LUMIOS MkIII, som er en transmitter for måling av luminans i tunnelåpninger. Transmitteren er utstyrt med en føler som er nøyaktig justert i forhold til det menneskelige øyets spektrale sensitivitet, slik at den tilfredsstiller CIE-standard. Denne transmitteren brukes til å regulere lysforholdene i tunnelen i forhold til lyset ute, slik at man unngår «Det sorte hull»-effekten ved tunnelåpningene. Det oppstår ofte farlige situasjoner og bråbrems i forbindelse med at øyet bruker litt tid på å venne seg til mørket, når man kommer utenfra.
   Transmitteren kan også brukes til å måle luminansforholdene inne i tunnelen. Transmitteren har analog 4-20mA utgang, RS 485 ModBus digital utgang og 2 digitale reléutganger (2A/240VAC) som standard, og leveres i solid IP66 kapsling med oppvarmet vindu/hus.
   Et annet eksempel er modellen Airflow, som er en ultralyd lufthastighets- og retningstransmitter for bruk i tunnel. Transmitteren er designet spesielt for overvåkning og kontroll av lufthastighet- og retning i tunneler, t-banetunneler og andre begrensede områder. Airflow benytter måleprinsippet ultralyd time-transit, noe som gjør at transmitteren ikke blir påvirket av forhold som temperatur, trykk og atmosfærisk sammensetning i tunnelen. Instrumentet har robust IP65-kapsling, ingen bevegelige deler og kommer som standard med analog 4-20mA utgang, digital ModBus-utgang og reléutganger (3A/30VDC).

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no