Meny
20.01.2016

Torghatten-leder vant norsk vekstskaperkåring

Brynjar Kristian Forbergskog som leder vekstkometen Torghatten ASA med transport på sjø, på land og i luften i hele Norge, ble årets vinner av EY Entrepreneur Of The Year. Med over åtte milliarder i omsetning har de utviklet seg til en gigant i bransjen og fikk en velfortjent hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram.

Det var og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner som overrakte prisen til Forbergskog under en stjernespekket gallaforestilling på Radisson Blu Plaza i Oslo i slutten av november. Som vinner av den norske kåringen går han nå videre som Norges representant i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i 60 land møtes i Monaco neste sommer.
   – Det er viktig å dyrke frem entreprenørene blant oss, og det er nettopp dette som er hovedmålet med EYs Entrepreneur Of The Year, sa Terje Andersen, ansvarlig for programmet i Norge.
   Juryen konkluderte med at Brynjar Kristian Forbergskog i Torghatten ASA med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen var en verdig vinner av EY Entrepreneur Of The Year 2015:
«Vekstskaperen har gjennom målrettet arbeid utviklet virksomheten fra en lokal aktør til en nasjonal og internasjonal aktør. Veksten har vært svært høy uten at dette har gått på bekostning av lønnsomheten. Selskapet har gjennom strategiske oppkjøp etablert nye forretningsområder og har gjennom strukturelle grep sikret bedret lønnsomhet i oppkjøpte virksomheter samtidig med synergieffekter for konsernet forøvrig. Vektskaperen har vært pådriver for utvikling i selskapet i over 25 år.»
   Juryen som plukket ut vinneren, var Bjørn Flatgård (leder), Trond Bjørnøy, Åse Aulie Michelet, Harald Tyrdal, Liv Berstad og Harald Norvik. Arrangementet ble ledet av Haddy N’jie, og blant prisutdelerne var næringsminister Monica Mæland og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Vinnere i tre kategorier
Det ble kåret vinnere i tre kategorier: handel, industri og tjenester. Erik Jølberg i Tess vant klassen for handel, Merete Berdal i Jotron vant prisen i kategori industri, og Forbergskog i Torghatten vant klassen for tjenester. Som vinner av hovedprisen går han nå videre som Norges representant i den internasjonale finalen i EY Entrepreneur Of The Year.
   På arrangementet ble også årets Young Entrepreneur Of The Year kåret; beste vekstskaper under 35 år som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Denne prisen gikk til gründerne bak selskapet Elefun, Roger Mo, Jon Peder Saxe, Knut Jørgen Myre og Øyvind Teodor Nebdal.
   En egen pris for «Family business» ble tildelt eier og styreleder i Ferd, Johan H. Andresen:
   Juryen uttalte følgende: «Kandidaten har videreført og utviklet en tradisjonsrik familiebedrift som har eksistert i fire generasjoner, inn i nye markeder med nye tjenester og produkter og står frem med et personlig engasjement. Han brenner for ungt entreprenørskap, har ledet familiekonsernet inn i en ny tid og gjennomført en rekke vellykkede oppkjøp og investeringer som har gitt konsernet en betydelig verdiøkning. Han støtter aktivt opp om samfunnsutviklingen gjennom et tydelig engasjement i sosialt entreprenørskap, blant annet Ungt entreprenørskap, pøbelprosjektet, Forandringsfabrikken og Monsterbedriften. Prisvinneren var en av de første som viste sosialt entreprenørskap særlig oppmerksomhet. En økende forståelse for viktigheten av dette arbeidet har medført at flere bedrifter nå har dette på sin agenda.»

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no