Meny
02.03.2015

Teller ned til stort bransjetreff

De siste detaljene er i ferd med å falle på plass for Automessen 2015. Besøkende kan vente seg nyheter fra rundt 100 utstillere og et fyldig seminarprogram.

– Messen blir nummer tretten i rekken, men ingen ting tyder på at dette skal bli et ulykkestall. Snarere tvert imot, sier Arild Hansen, daglig leder i Autobransjens Leverandørforening (ABL).
   Det er ABL som arranger messen, som oppnådde 12 000 besøkende i 2012. Flere nye kategorier er med når Hansen neste gang ønsker velkommen.
   – Tilbehør til tunge kjøretøy og lastebil har kommet med. Det samme har varebilinnredning. I tillegg blir messen større på dekk, med mye nytt utstyr, for eksempel knyttet til elektronisk trykkmåling, TPMS.
Verkstedutstyr, deler og rekvisita, bilvask og utstyr for skadereparasjoner og lakkeringsarbeid er de øvrige hovedkategoriene utstillerne vil vise frem.

Fra hele landet
Automessen er en åpen fagmesse. Hovedtyngden av de besøkende er bransjefolk.
   – Men erfaringsmessig vet vi at det også kommer mange andre, gjerne folk med stor interesse for bil, bilhold og egeninnsats i garasjen. Det gir spennende møter og positive impulser for både proffe og mer vanlige besøkende, sier Hansen.
   Også skoleungdom som har valgt bilfag, gjør betydelig utslag i besøksstatistikken. Ønsker du ytterligere informasjon om karriere mulighetene inne bilfag blir det egen stand for dette.
   Alle fylker er representert blant utstillerne, i tillegg til en rekke firmaer fra andre land.
   – Denne gangen kommer det firmaer fra Danmark, Tyskland, Polen og Sverige. Det kommer nok også en del besøkende fra utlandet. Bare fra Sverige venter vi opp mot 1500, sier Hansen.
Messegeneralen er opptatt av å skape en arena som også har direkte forretningsmessig nytte.

Mange salgsavtaler
– Forrige gang gjorde tre av fire utstillere salgsavtaler i løpet av messedagene. Det forteller noe om at vi samler beslutningstakere og treffer godt med totaltilbudet, sier Hansen.
   I løpet av kort tid skal også seminarprogrammet falle på plass.
   – Konkrete temaer og navn på foredragsholdere blir først kjent om noen uker, men teknologi, kunnskap, inspirasjon og faglig påfyll blir stikkord for programmet. Seminarene våre var godt besøkt i 2012. Vi skal presentere et tilbud som gjør at dette gjentar seg, sier Hansen.
   Automessen 2015 arrangeres på Norges Varemesse Lillestrøm i perioden onsdag 4. til og med lørdag 7. februar. Åpningstidene er 10.00 til 18.00 de tre første dagene og 10.00 til 17.00 avslutningsdagen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no