Meny
03.12.2012

Teknologisk gjennombrudd innenfor detaljhandelen

Infratek Sikkerhet lanserer nå resultatet av fire års forskning, utvikling og testing i samarbeid med sin leverandør Nedap Retail. Det er et nyskapende tyverisikringssystem der alarmetiketten er sydd inn i produktet.
Derved unngås den såkalte Lasarus-effekten, der alarmetiketter våkner til liv igjen etter salget og skaper problemer for den som har kjøpt produktet.

Den nye alarmetiketten, !FaST, som er umulig å oppdage for kundene, kan deaktiveres permanent på salgsstedet.

!FaST blir sydd inn i klær, sko eller andre produkter allerede på fabrikken. I motsetning til tradisjonelle alarmetiketter vil ikke !FaST reaktiveres under klesvask eller ved kontakt med elektroniske varesikringsutstyr i butikker som kunden er innom. Fordi denne alarmetiketten er bygd inn i produktet, elimineres også behovet for harde plastbrikker, som begrenser en kundes mulighet til å prøve klær eller sko på en skikkelig måte.

Kildemerking
Den nye løsningen kan gi store besparelser for eksempel innenfor skobransjen, blant annet fordi man nå kan sette begge skoene inn i butikken, i stedet for at den ene delen av hvert skopar står og tar opp dyr og ineffektiv lagerplass i bakkant – i frykt for tyveri.

Rundt halvparten av skobutikkenes lokaler er lagerplass som kundene ikke ser, men som koster like mye å leie som selve butikken. Ved å sette begge sko ut i butikken effektiviseres bruken av lokalet betydelig. 

Løsningen gjør at butikkene også slipper å bruke tid og ressurser på å merke varene når de ankommer. Betjeningen kan konsentrere seg om salg og kundebehandling i stedet for å gå i skytteltrafikk mellom butikk og lager for å hente sko til kundene. Nå kan kundene prøve begge sko på uten hjelp fra betjeningen.

Det er Infratek Sikkerhet som vil levere produktet i Norge og resten av Norden.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no