Meny
13.02.2015

TESS satser på fornybar energi


Den helnorske handels- og servicebedriften TESS kjøper 3,33 prosent av aksjene i forbindelse med en emisjon i Deep River AS.

Det Drøbak-baserte selskapet arbeider med fornybar energi og har utviklet en undervannsløsning for å utnytte langsomtgående strømmer i elver, hav og tidevann.   
   TESS fokuserer på mulighetene som ligger i utvikling av nye løsninger for å utnytte fornybare energiformer. Det er første gang at TESS går inn som aksjonær i en bedrift som tilhører det stadig oppblomstrende norske miljøet for fornybar energi.

Stort prosjekt i Litauen
Deep River AS i Drøbak ble etablert i 2008 og er et selskap som står på terskelen til en fullskala testfase av sin egenutviklede undervanns turbinløsning med tilhørende anlegg for kraftgenerering. I samarbeid med den litauiske stat er det inngått avtale om å installere 100 turbiner i den litauiske elven Nemunas river i løpet av 2015/16.
   – Vi ønsker å få med oss aksjonærer som kan tilføre selskapet noe, sier daglig leder Reidar Vestby i Deep River AS, og legger til at det første fullskala pilotanlegget er under bygging i disse dager. Selskapet er blant annet støttet av Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Det er utstedt 100 000 aksjer i forbindelse med kapitalutvidelsen. 

Muligheter ved Svelvikstrømmen
Deep River ser på mulighetene for å teste turbinløsningen i forbindelse med Svelvikstrømmen på Østlandet. Det er utført foreløpige strømmålinger. Inntil videre er det pekt ut en lokasjon på nordsiden av Svelvikstrømmen som kan være velegnet for Deep Rivers teknologi.  Opprinnelsen til kontakten mellom TESS og Deep River oppsto på et møte i Svelvik i juni 2014, da mulighetene for å utnytte Norges nest største malstrøm ble diskutert.
   – Det pågår en bred og spennende utvikling for å utnytte fornybar energi, både til havs og til lands. Dette er en utvikling vi ønsker å være en del av, forteller daglig leder Erik Jølberg i TESS as. Han viser til at den voksende næringen er pekt ut som et spesialtema på den kommende industrimessen i Telenor Arena i siste halvdel av mars i år.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no