Meny
09.03.2015

TESS samler sammen sveise-Norge

Sveisebransjen i Norge er presset på mange fronter. Færre oljejobber, hard konkurranse fra utlandet og mange sololøp tynner ut i ordrebøkene.

Nå blir det tatt grep. Rett før påske samles de fleste av utstyrsleverandørene i sveisebransjen i Telenor Arena. Det er TESS, Norges største leverandør av sveiseprodukter, som på Industriens Motemesse har tatt initiativ til en egen sveisegate med utstillere som er forankret langs hele verdikjeden. Det er første gang leverandørbransjen innenfor sveis samles i så stor bredde.

Samarbeid gir styrke
Bant annet oljebransjen med Statoil i spissen gir et klart uttrykk for et tettere samarbeid mellom leverandører i verdikjeden for å bli mer kostnadseffektive.
   Selv om sveisebransjen har stått overfor mange utfordringer de siste årene, har TESS erfart at det tette samarbeidet selskapet har med både norske og utenlandske leverandører har bidratt til økt omsetting av sveiseutstyr.
   – Dette tror jeg skyldes at vi har klart å få til en god samhandling mellom flere leverandører med et felles mål om å tilrettelegge for økt produktivitet hos vår kunder, forteller Key Account Manager Kjell-Arne Grini hos TESS. Han opplyser at sveisegata har 17 utstillere fra Norge – med Norsk Sveiseteknisk Forbund i spissen – samt utstillere fra Sverige, Nederland og Frankrike. Dette er leverandører med spesialprodukter til alle ledd i verdikjeden, alt fra tilrettelegging, kapp og slip til ulike typer sveis og viderebehandling.
   – Det er også blitt plass til en sveisesimulator, der besøkende uten fagkunnskap kan få prøve seg på et mesterstykke, avslutter Kjell- Arne Grini.

   Se mer informasjon på www.im-2015.no

Key Account Manager Kjell-Arne Grini henter inspirasjon til sveisegata på IM-2015 fra en fantasitegning fra 3M med tittelen «The World of the Welder» (Foto: TESS)

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no