Meny
05.11.2018

TESS runder 50

Det er 50 år siden gründerne Erik Jølberg og Olav Nygaard sa opp sitt faste arbeid for å følge drømmen. Jølberg sitter fortsatt øverst på berget i TESS og manøvrerer 130 servicesentre med en samlet omsetning på nærmere 3 milliarder kroner.

TESS er en norskeid og landsomfattende leverandør av tjenester og produkter til drift og vedlikehold. Kjerneproduktene er slanger til alle formål, med tilhørende tjenester i vidt omfang.
   2. september 1968 åpnet TESS dørene i Aabyesgate 8 i Drammen for første gang, da under navnet Teknisk Service. Jølberg husker fortsatt best det første salget fra åpningsdagen.
   – Det var en 5 meter 1 1/4’’ slange og fire slangeklemmer til den nette sum av 211 kroner og 73 øre. Ordren var forløsende for vårt videre salg, mimrer Jølberg.
En måneds tid før åpningsdagen hadde de to gründerne forsøkt å selge slanger på postordre – uten et eneste salg.
   – Vi trodde vi var gode på salg og markedsføring, men her var det skivebom. Vi lærte mye av dette. Det eneste som fungerte var å komme i kontakt med kundene. Vi måtte være proaktive og vise våre varer og kompetanse, forteller Erik Jølberg.
Det samme gjelder nå, 50 år senere; Kontakten med kundene vil alltid være det viktigste for å yte service og tilby kompetanse.

Engasjert og dedikert

Jølberg er fortsatt ved roret – like engasjert og dedikert som for 50 år siden.
   – Det er fantastisk å se tilbake på alt man har vært med på å bygge opp. Men like fullt gleden i hva man har i vente, forteller en fremtidsrettet 75-åring.
For Jølberg har ingen planer om å gi seg med det første.
   – Jeg har sagt at jeg skal jobbe til jeg er 104 år, så skal jeg ta et hvileår for å finne ut hva jeg skal gjøre videre.

Nasjonal og internasjonal satsing
Med 130 servicesentre og en årlig omsetning på nærmere 3 milliarder kroner, har TESS vokst seg større enn sine konkurrenter. TESS har satset internasjonalt og etablert kontorer og servicesentre i Danmark, Storbritannia, Spania, Brasil, USA og Singapore.
   For å styrke bredden av kompetanse og posisjonere seg strategisk i det norske markedet, har TESS gjennomført syv oppkjøp på like mange måneder. Fire av oppkjøpene kommer fra tidligere frittstående forhandlere i Tools-konsernet. Årsaken til oppkjøpet er primært å utvikle TESS som totalleverandør og styrke sin posisjon inn mot eksisterende og potensielle samarbeidspartnere.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no