Meny
04.01.2016

TESS distribuerer Fronius

TESS as har inngått avtale med Fronius Norge AS om å ta rollen som landsomfattende distributør av Fronius sveisemaskiner her i landet. Fronius har i løpet av de senere årene etablert seg som en av de ledende sveisenavn på det norske proffmarkedet.

Fronius er en stor østerriksk familieeid teknologibedrift med 3385 ansatte og tradisjoner tilbake til 1945. Gjennom 70 år har bedriften utviklet og produsert sveiseutstyr i sine egne produksjonsanlegg i hjemlandet. Fronius Norge AS i Øvre Eiker ble etablert som datterselskap i 1992. Omsetningen endte i 2014 på 32,5 MNOK.

Landsdekkende tilstedeværelse
– Fronius vokser i Norge. Vi ønsker oss en god samarbeidspartner som gir oss adgang til å være landsdekkende forhandler. Samarbeidet med Fronius vil bli både riktig og viktig for oss, fordi vi er en stor aktør på det profesjonelle sveisemarkedet, sier Sourcing Director Tor Inge Brunæs i TESS. TESS har i flere år vært en av landets største leverandører av sveiseutstyr med landsdekkende tilstedeværelse gjennom 115 egne servicesentre. 
   Avtalen med Fronius innebærer at importøren beholder direktekunder og noen av de eksisterende forhandlerne. Fronius fortsetter sitt arbeid på markedet med egen salgsorganisasjon. TESS får status som hoveddistributør for Fronius sveisemaskiner, uten geografiske begrensninger. Det er i tråd med et ønske fra TESS om å føre et respektert kvalitetsmerke som vil være representert i alle servicesentre. Samarbeidet med Fronius vil ikke endre på det øvrige produktsortimentet i TESS. Andre leverandøravtaler er ikke berørt i anledning av Fronius-avtalen.
   – Det har alltid vært viktig for oss å gi kundene våre best mulig oppfølging og støtte. TESS er en teknisk orientert og kundefokusert organisasjon med fremragende kompetanse og ferdigheter på markedet for sveiseutstyr. Derfor ser vi på TESS som den perfekte samarbeidspartner, ikke minst fordi TESS har kontakt med alle segmenter i proffmarkedet, sier adm. direktør Andreas Kaiser i Fronius Norge.

TESS har etablert lager
Fronius skal være en del av et grunnsortiment i TESS. Fronius vil derfor bli lokalt tilgjengelig på en helt annen måte enn tidligere. TESS lagerfører Fronius-maskiner for levering til servicesentre over hele landet. Det vil bidra ytterligere til god tilgjengelighet på markedet, melder selskapet. Fronius Norge har allerede arrangert kurs for fagdedikert salgspersonell i TESS, og TESS satser videre på å heve kompetansen ytterligere.
   – Vi vet at Fronius arbeider med innovasjon og produktutvikling på et nivå som ligger i verdensklasse, sier Tor Inge Brunæs, som legger til at budskapet om den solide og selvstendige østerrikske bedriften faller i god jord blant norske fagfolk.
   Fronius utvikler og produserer alle produkter i sine egne fabrikker i Østerrike. Forleden mottok TESS i Bergen en ordre på ti store Fronius-maskiner fra en verftskunde, noe som symbolsk nok ble oppfattet som en pangstart på det nye samarbeidet mellom TESS og Fronius Norge.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no