Meny
27.08.2012

Svensk designer vant Future Floor Design Award 2012

Designkonkurransen Future Floor Design Award, arrangert av Interface, er avsluttet, og en vinner er kåret.

Den svenske designeren Matilda Dominique og hennes bidrag NIGHTFLWR gikk av med seieren.

– Den skandinaviske designkonkurransen ”Future Floor Design Award”, arrangert av Interface, er avsluttet. Matilda Dominiques design NIGHTFLWR gikk til topps i kåringen av morgendagens tekstile gulv. 

Med designen NIGHTFLWR oppfordrer Matilda Dominique folk til å ta en nærmere titt på helheten og åpne sinnene for integrasjonen mellom rom og objekt. Dette er første gang den Stockholmsbaserte designeren har jobbet med gulv. 

– Det finnes en frihet i å designe matter og gulv som jeg virklig liker. Offentlige miljøer må imøtekomme så mange ulike behov, og det er en utfordring å designe for såpass store overflater. Moduære gulv byr dessuten på det spennende aspektet av at mønsterrapporteringen ikke er bestemt i forveien, sier Dominique. 

Vinneren ble kåret gjennom en online stemmegiving på Interfaces hjemmeside etter at en jury hadde utsett tre finalister. Den svenske juryen kommenterte følgende om designen NIGHTFLWR: ”Juryen har valgt et bidrag som gir rommet en poetisk og djerv karakter i en bransje som ofte oppfattes som ’firkantet’. Designen har sterke grafiske element som gir assosiasjoner til de trendy motehusene.” 

En formell overrekkelse av premien vil finne sted på Tobaksmonopolet i Stockholm 25. september. Interface vil arrangere designkonkurransen Future Floor Design Award på ny i 2013, der designere vil få mulighet til å skape kreative løsninger for morgendagens gulv.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no