Meny
17.08.2020

Surstoffenhet fra SodaStream og Hadassah Medical Center

SodaStream og det israelske sykehuset Hadassah Ein-Kerem har utviklet en surstoffenhet som gir pustehjelp til pasienter med mild eller lett infeksjon på grunn av koronaviruset.

Enheten er utformet for å behandle pasienter som har milde eller lette pusteproblemer, men som fortsatt kan puste selv. Enheten gir rett mengde oksygen etter behov, og i henhold til undersøkelser kan den i enkelte tilfeller forhindre forverring av sykdomstilstanden, samt unngå intubasjon hos smittede pasienter. I tillegg avhjelper enheten mangelen på respiratorer, ved at
flere maskiner blir tilgjengelige for alvorlig syke pasienter.
   I dag finnes det få lignende produkter, og selv om de oppfyller kravene, er de begrenset til individuell behandling og ikke egnet til behandling i det omfang som er nødvendig i en pandemi.
   Det var sykehuset Hadassah Ein-Kerem som tok kontakt med SodaStream, og i fellesskap satte de sammen et team av ingeniører som på kort tid utformet og produserte enheten innenfor de strenge kravene til myndighetene. På grunn av det akutte behovet fikk teamet raskt godkjennelse og kunne derfor starte de kliniske testene på 40 pasienter.
   – Vi så at det var akutt behov for ikke-invasiv pustehjelp til smittede pasienter, og etterpå forstod vi at det var vilje til å bidra til å løse krisen i bransjen vår. Derfor prøvde å tenke utenfor boksen. Vår visjon er å kunne hjelpe alle pasienter med behov på best mulig måte, sier doktor Akiva Nachson på Hadassah Ein-Kerem.
   – Det er et privilegium for oss å kunne bidra med teknologi og ressurser som gjør det lettere for pasienter som er smittet i denne pandemien, og å bidra til å redde liv. Vi kommer til å hjelpe Hadassah med alle de midlene vi har, for å hjelpe til denne nasjonale dugnaden, og vi kommer til å strekke ut en hånd til alle land som trenger vår hjelp, sier Eyal Shohat, global direktør hos SodaStream.

Kilde: SodaStream

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no