Meny
19.10.2016

Sterkt forskningsinitiativ innenfor fiskeoppdrett

BioMar har inngått avtale om å kjøpe og benytte 30 prosent av forskningssenteret Lenca fra Aquainnova i Chile.

Med dette har BioMar utvidet sitt verdensomspennende nettverk av fremragende forskningssentre.

BioMars globale FoU-direktør, Håvard Jørgensen, uttaler: – Vi er stolte over å ha kommet frem til en avtale om et initiativ av dette omfanget og denne betydningen i Chile. BioMar arbeider kontinuerlig med å bedre vår innovasjonskapasitet. Dette senteret skal knyttes sammen med andre anlegg som vi allerede bruker og vil komplettere våre eksisterende forskningsenheter for utprøving av fôr. ATC Patagonia (Aquaculture Technology Centre Patagonia) vil utvilsomt ha en positiv innvirkning på fôrutvikling på global basis. Våre høyt kvalifiserte forskere og vitenskapsfolk ser frem til å benytte dette senteret til sine studier.
   ATC Patagonia skal bidra til en akselerasjon av kunnskapsutvekslingen innenfor BioMars laksedivisjon og dermed bidra med løsninger innenfor alle utviklingsområder til konsernets globale kunder ved å oppfylle deres behov på en rask og fleksibel måte.
   ATC Patagonia dekker et landområde på 2,5 hektar og har en bygningsmasse på over 2000 kvadratmeter og ca. 40 ansatte. Anlegget ligger 33 kilometer fra Puerto Montt på breddene av Lenca-elven. Senteret ble grunnlagt i 2011, og ytterligere forbedret i 2015, noe som resulterte i den sørlige halvkulens mest komplette og moderne forskningssenter innenfor fiskeoppdrett.
ATC Patagonia kan kjøre flere enn 16 studier på samme tid i både stor og liten skala, på ernæring og fôring, parasitter, patogener og andre flerbruksområder. Alt blir overvåket og kontrollert i et resirkuleringssystem for forskningsstudier som kjøres i både saltvann og ferskvann. Det betyr at forsøk kan utføres ved å simulere hele produksjonssyklusen til et oppdrettsanlegg. Vanntemperaturen kan reguleres til mellom 3° C og 28° C. De miljømessige konsekvensene og fiskens velferd ivaretas ved å anvende høye biosikkerhetsstandarder, vannbehandlingssystem og en rekke standardiserte styringsprosedyrer.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no