Meny
16.01.2018

Steinsvik sikret kontrakt på sin første betongflåte

Steinsviks kjente ståldesign komplementeres med en ny og innovativ betongflåtedesign.

Første flåte leveres våren 2018
Betongflåtene er utviklet, designet og blir bygd på Husøy i Norge. Dokk Husøy har lang erfaring med bygging av flåter. Bremnes Seashore er første kunde ut. Flåten leveres med 600 tonns fôrkapasitet fordelt på åtte siloer og et åtte linjers sentralfôringsanlegg av typen FeedStation. Flåten er i tillegg klargjort for 12 linjer og leveres med Steinsvik ensilasjesystem, Barge control med oversikt og kontroll over blant annet luker, generatorer, landstrøm, tanker og lensepumper. Flåten blir 40 x 20 meter og skal ligge på lokaliteten Jørstadskjæret i Ryfylke.

Nettverk av flåter
–Vi har startet byggingen av vår første betongflåte, forteller Truls Opsøen, prosjektleder i Steinsvik. – Betongflåtene blir et fint tilskudd til vår portefølje av stålflåter og passer svært godt inn i planene våre og utviklingen vi ser innenfor havbruk. Med økt fokus på fjerndrift vil det gi ulike behov for flåter avhengig om lokaliteten er en sentral eller en ren fôringsstasjon. Betongflåter vil i større grad kunne brukes som baser i et nettverk av flåter som kan fjernstyres fra land eller fra en baseflåte. Alle våre flåter er bygd med tanke på fjerndrift. Serverrom og nettverksstruktur er på plass når flåten ankommer lokalitet. Kundene kan også velge å utstyre dem med komplette systemer for kontroll og overvåkning av fôringsanlegg, generator, tankstatuser, luker og ballasteringssystem. Til og med overvåking av dører og selvsagt et innvendig kamerasystem slik at man kan ha full oversikt uten å være fysisk til stede, sier Opsøen.

Fremtidsrettet og fleksibel
– Vi var på jakt etter en stor betongflåte med stor lagringsplass for å kunne brukes som sentral for andre lokaliteter i samme område, forteller Ernst Olav Helgesen, teknisk sjef sjø i Bremnes Seashore.
   – Vi ønsket en stor og fleksibel flåte som er fremtidsrettet i forhold til behovene til Bremnes Seashore, denne flåten oppfylte kriteriene våre. Stor fôringskapasitet, fleksibel, bra fasiliteter og, ikke minst, en trygg og sikker arbeidsplass. Vi synes at det ekstra kjekt at flåten blir bygget lokalt med lokale entreprenører som leverandører, avslutter Helgesen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no