Meny
29.09.2016

Standardrobot til eksplosjonsfarlige miljøer

KUKA Nordic AB kompletterer AGILUS-familien med en Ex-klassifisert standardrobot. Den nye KR AGILUS sixx EX muliggjør automasjon med elektriske roboter i eksplosjonsfarlige miljøer, for eksempel i den kjemiske industrien og innenfor plast- og lakkeringsindustrien.

Virksomheter som fremstiller produkter i eksplosjonsfølsomme industrimiljøer, der forekomsten av statisk elektrisitet eller gnistdannelse ville være ødeleggende, har normalt en automasjonsløsning som består av pneumatisk betjente maskiner. Det har ikke vært mulig å benytte mer fleksible og elektriske roboter på grunn av risikoen for eksplosjon.
   – Men med KR AGILUS sixx EX åpnes nye muligheter for automasjon av produksjonen, ettersom denne standardroboten er Ex-klassifisert og ikke genererer statisk elektrisitet når den beveger seg, sier Joacim Lorentsson, nordisk salgssjef hos KUKA Nordic AB.
   Forskjellige former for gass, damp, støv og tåke kan eksplodere ved den minste gnist. Alle disse miljøene stiller derfor ekstra høye krav til maskiner og roboter. Robotteknikken i AGILUS-familiens nye variant, KR AGILUS sixx EX, oppfyller disse kravene.
   – Den tekniske løsningen, som sikrer at roboten ikke skaper statisk elektrisitet og antenner noe i omgivelsene, bygger på overtrykk inne i roboten, sier Joacim Lorentsson.
   For produsenter, som i dag er tvunget til å bruke stasjonært produksjonsutstyr eller pneumatisk betjente maskiner, kan KR AGILUS sixx EX bli en viktig ingrediens for at skape mer fleksible produksjonslinjer.
   – Spesielt fordi det er snakk om en standardrobot, som er enkel å programmere og koble sammen med øvrig produksjonsutstyr, sier Joacim Lorentsson.
   KR AGILUS sixx EX har en arbeidslast på seks kilo. Hvis det kreves større Ex-klassifiserte roboter i produksjonslinjen, kan KUKA imidlertid utvikle disse på kundenes anmodning. KR AGILUS sixx EX har generelt samme spesifikasjoner som de andre medlemmer i AGILUS-familien når det gjelder programvare, verktøy, tilleggsprodukter og installasjon.
   – Det er bare på typeskiltet at man kan se forskjellen i form av Ex-betegnelsen, sier Joacim Lorentsson.
   KUKA Nordic AB begynner at levere KR AGILUS sixx EX i løpet av høsten.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no