Meny
12.05.2014

Stå deg til en bedre helse

Offitec AS er en ergonomileverandør som i samarbeid med Pur plast, Innovasjon Norge og Hans Christian Mengshoel har utviklet Active Stand, et nytt produkt som skal redusere inaktiviteten hos databrukere og redusere belastningsplager og sykefravær på kontorarbeidsplasser.

Active Stand er et brett som brukeren står på, for eksempel ved kontorarbeidsplassen. Det er laget av et materiale som demper og avlaster mot hardt underlag. Formen på brettet skaper aktivitet som belaster ben og kropp på en riktig og helt nødvendig måte. Brettet skal motivere til å stå og samtidig redusere stillesittingen. 

Helsegevinster
Tanken bak denne innovasjonen er følgende: Når du arbeider stående, får du mer energi og en bedre konsentrasjon (ved aktivitet frigjøres nevrotransmittere i hjernen – de som holder oss våkne og skarpe). Dessuten bygger du sterkere rygg, mage, lår, legger og rumpe når du arbeider på denne måten. Og nakke og skuldre jobber i en avslappet og stressfri stilling. Når vi bruker bena, pumper benmuskulaturen (venepumpen) blod tilbake til hjertet og rundt i kroppen. Fordøyelsessystemet og balansen stimuleres også.

Gode tilbakemeldinger 
– Vi har jobbet lenge med en løsning som skal redusere mengden sittetid og heller aktivisere arbeidstakere til å stå og jobbe. Ståtid på Active Stand oppleves som lite anstrengende og krevende. Det gjør at brukeren orker å stå i lengre tidsperioder, forklarer Lars Petter Wien, eier og produktutvikler hos Offitec.
  – Brettet fikk raskt oppmerksomhet av bransjen og i dag er Active Stand i bruk på mer enn 7000 arbeidsplasser. Tilbakemeldingene fra fysioterapeuter, bedriftshelsetjenester og – viktigst av alt – fra sluttbrukerne selv, er svært gode, poengterer daglig leder, Kent Søberg.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no