Meny
22.02.2022

Spor hundene dine med det nye halsbåndet Garmin T 5X

Lengre batteritid med Garmins GPS-hundepeilersystemer og det nye halsbåndet T 5X .

Garmin har lansert det nye halsbåndet T 5X. Dette halsbåndet er kompatibelt med Garmin Alpha og skal ha en batterilevetid på opptil 80 timer på en lading. Via kompatibel håndenhet kan man på avstand justere innstillingene på hundehalsbåndet ved å sette enheten i ”hvilemodus”, og på denne måten forlenge batteritiden.
   ”Hunden er en viktig del av jakten. Ved at T 5X leveres med en vesentlig forbedret batteritid, kan man bruke mer tid til å jakte”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Om en jeger ser at batteriet løper tomt på sporingsenheten, kan han med kompatibel enhet på avstand justere halsbåndet til å fortsette i ”hvilemodus”. Denne funksjonen er til stor hjelp, spesielt om hunden har rotet seg bort i terrenget og man må lete etter hunden”.

Forlenget batteritid
Garmin opplyser at T 5X leveres med opptil 80 timer batteritid – om man sammenligner med tidligere halsbånd er batteritiden omtrentlig fordoblet – avhengig av hvilken oppdateringsfrekvens man velger. Via en kompatibel hundepeilerenhet velger man oppdateringsfrekvens på 2.5, 5, 10, 30 eller 120 sekunder.
   Funksjonen for hvilemodus på T 5X fungerer som en av-/på-knapp for å forlenge batteritiden. Når halsbåndet settes i hvilemodus, slås sporingen av, mens enheten fortsatt er i standby-modus og klar for å starte sporing igjen. Dette innebærer at man ikke behøver å slå av halsbåndet for å spare batteriet. Når hunden skal jage igjen slår man enkelt av hvilemoduset, og enheten starter sporing på nytt.
   I situasjoner hvor hunden har løpt feil og man ikke har mye gjenstående batteritid, kan denne funksjonen være nyttig. Man fortsetter enten i hvilemodus, eller aktiverer i korte tidsintervaller for å finne hunden.
   Med det nye T 5X halsbåndet kan man spore hunden med rekkevidde opptil 14,5 kilometer, avhengig av terreng. T 5X benytter både GPS og GLONASS satellittnettverkene, for å gi en bedre posisjonering og sporing. Ved hjelp av flere satellittsystemer vil mottagere ta i mot satellittsignal opptil 20 prosent raskere enn enheter som kun tar signal fra GPS.
   T 5X leveres med et LED-lys som kan aktiveres fra kompatibel håndenhet. På denne måten kan man se hunden i mørket eller varsle bilførere om man ser at hunden nærmer seg en vei. T 5X er kompatibel med Alpha 10, Alpha 50, Alpha 100, Alpha 200i og Alpha 200.
   T 5X er vanntett i henhold til 1 ATM1 og er tilgjengelig på lager fra mars.

Veiledende pris er kr 4 049

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no