Meny
05.02.2015

Skåland etablerer ny service- og miljøavdeling

Skåland Rør & Industrimontasje AS utvider nå sitt forretningsområde til også å utføre miljø- og emisjonsmålinger for utslipp fra alle typer kjelanlegg og forbrenningsprosesser. 

Selskapet har med virkning fra 1. oktober 2014 opprettet en egen avdeling for dette, kalt Service- og miljøavdeling og har ansatt Bjørn Huse som sjef for denne avdelingen. Bjørn Huse har lang og bred erfaring som teknisk sjef for Weishaupts brennere og styresystemer i Norge og har hatt sitt virke over hele landet i mer enn 20 år. Han har derfor skaffet seg en solid erfaring når det gjelder måling og justering av forbrenningsresultatet.
   Huse er godt kjent med myndighetenes krav til utslipp og dokumentasjon og presiserer overfor Ny Teknikk at Skåland Rør & Industrimontasje kommer til å fortsette sitt ordinære servicearbeid på kjelanlegg og forbrenningsprosesser som tidligere. – Vi mener nå vi har landets fremste ekspertise på kjel- og forbrenningsteknikk, og vi er faktisk det eneste firmaet i Norge som i tillegg til å foreta ordinært servicearbeid, også kan tilby å utføre emisjonsmålinger, sier han.

Moderne måleutstyr
Daglig leder i Skåland Rør & Industrimontasje AS, Steinar Skåland, uttaler: – Vi er svært fornøyd med endelig å ha denne nye avdelingen hos oss i drift, som setter fokus på både service og vedlikehold samt utslippsmålinger på våre kunders kjelanlegg. Vi er også stolte av at vi har sikret oss svært kompetent personell for oppgaven. Vi gikk for litt tid tilbake til anskaffelse av topp moderne måleutstyr til bruk i den nyopprettede avdelingen og er allerede i gang med målinger for våre oppdragsgivere.
   Skåland forteller at de følger de gjeldene EN- og ISO-standardene.  – Måleresultater blir etter endt oppdrag sammenstilt i en brukervennlig og lettlest rapport, der vi sammenligner faktiske/målte resultat med myndighetenes krav. I samme rapport vil vi også, hvis nødvendig, foreslå tiltak tilpasset den enkelte bedrift.  Avtale om videre oppfølging og rådgiving er noe som vi da ønsker å få til, og vi utarbeider planer for tiltak for dette. Skåland presiserer at selskapet også forestår salg av slikt utstyr, der det nå vil bli et krav om kontinuerlige røkgassmålinger. 

Ledende innenfor damp- og varmtvannskjeler
Skåland Rør & Industrimontasje AS er landets ledende leverandør av damp- og varmtvannskjeler, både elektriske og olje- og gassfyrte. Selskapet tilbyr komplette løsninger for dette både til prosessindustrien og fjernvarmebransjen. Firmaet har de siste ti årene hatt eneforhandlerstatus for Danstokers kjelsortiment i Norge. Firmaet leverer alt fra nøkkelferdige anlegg til enkle komponenter som skal byttes ut i eksisterende varmesentraler eller ledningsnett. Firmaet driver også med utstrakt utleie av konteiner-fyrhus, både for varmtvann og damp samt opplæring og kursing av fyrhuspersonell i form av operatør- og kjelpasserkurs. Sistnevnte arrangeres for øvrig over hele landet. Selskapet leverer også oljetanker og frittstående skorsteiner. Skåland Rør & Industrimontasje AS holder til i moderne lokaler i Hauge i Dalane sør i Rogaland og har serviceteknikere stasjonert på Østlandet og Midt Norge.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no