Meny
28.04.2015

Skal bygge «verdens beste lager»

Installasjonen av Varner-Gruppens nye automatiserte distribusjonsanlegg har nå begynt, og det vil stå klart for drift i mars 2016.

– Dette er et stort prosjekt der Swisslog fungerer som totalintegratør av mange ulike delsystemer. Det krever god planlegging, et godt samarbeid og mange forskjellige vurderinger og beslutninger om detaljer, forteller Bo Nilsson, prosjektleder i Swisslog. Han leder et team av spesialister fra Swisslog som samarbeider på daglig basis med Varner-Gruppens logistikkavdeling og med et stort antall underleverandører.
   Ordren omfatter et avansert automatisert materialhåndteringssystem og en langsiktig avtale for anleggets tekniske drift. Det nye lagret kommer til å håndtere motegigantens varierende flyt av kartonger, kasser, hengende plagg samt stykkplukk for e-handel og butikk. I tillegg til dette vil anlegget bli et effektivt midtpunkt for distribusjon til konsernets 12 kjeder og 1450 butikker.

«Verdens beste lager»
– Vi skal bygge verdens beste lager! En fleksibel, ergonomisk og kostnadseffektiv løsning. Det gjelder at alle involverte jobber intensivt sammen, og at de har høye ambisjoner og engasjement, sier Anders Eriksson, Head of Logistics i Varner Retail AB.

Bygges av NCC
Lagerbygget i Vänersborg bygges av NCC, som er et av Nord-Europas ledende bygg- og eiendomsutviklingsselskap. Swisslog skal montere anlegget i fire faser, og dette skal pågå i takt med byggingen. Det nye distribusjonsanlegget erstatter Varner-Gruppens nåværende seks tredjepartslager.
   – Vi har tidligere bygd mindre lager på kort tid i takt med det vi hadde behov for. Det har resultert i en fragmentert og kostbar håndtering av logistikken. Det nye anlegget kommer til å gjøre oss raskere og mer effektive og bedre vår leveringspresisjon, i tillegg til at den er skalerbar for å klare en tilvekst på 50 prosent i et langsiktig perspektiv, sier Anders Eriksson.

Avansert automatikk
Ordren inkluderer automatiske kraner og transportørsystemer for både paller og lettgods, en løsning for hengende klær samt en AutoStore. Alt er bundet sammen via en Crossbelt Sorter og det hele kontrolleres av Swisslogs egenutviklede styringssystem WarehouseManager. I tillegg inkluderer ordren en langsiktig driftsavtale med en omfattende service og support. Distribusjonsanlegget har et lagringsvolum på 50 000 pallplasser, 300 000 dynamiske lokasjoner i miniload-systemet samt 60 000 kasser i AutoStore-løsningen. Montering av anlegget startet 30. mars 2015, mens integrasjon av automasjonsutstyret vil skje i slutten av august. Overlevering og driftsstart skjer 25. mars 2016. Deretter vil det bli en gradvis opptrapping i løpet av fem måneder til anlegget har nådd full kapasitet.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no