Meny
28.08.2020

Skal bli den raskest ladende elbilen på markedet

Skal får ladehastighet på opptil 32 kilometer per minutt.

Lucid Motors kunngjør at den kommende bilen Lucid Air blir det raskest ladende elektriske kjøretøyet som noensinne har vært tilgjengelig. Air får en ladehastighet på opptil 32 kilometer per minutt. Under virkelige forhold på veien vil 20 minutters lading gi en rekkevidde på 483 kilometer.
   Denne rekordhurtige ladingen har blitt mulig gjennom en ultra-kraftig elektrisk arkitektur på mer enn 900 volt, spesialutviklede litium-ionbattericeller, et sofistikert batteri- og varmestyringssystem, samt Lucid Airs unike drivverk, utviklet for maksimal effektivitet i alle ledd.
   Videre har Lucid Air fått den integrerte ladeinnretningen «Wunderbox», som kombinerer flere vanligvis adskilte funksjoner i en plasseffektiv boks. Gjennom Wunderbox blir Lucid Air fullt ut kompatibel med alle offentlige ladestasjoner, inkludert markedets nyeste 350 kilowatts lynladere.
   - Vi har designet absolutt alt ved Lucid Air internt for å gjøre den så effektiv som overhodet mulig, fra drivverket til det aerodynamiske. Slik har vi satt en ny elbil-standard, for eksempel med en rekkevidde på 832 kilometer, sier Eric Bach, som er Lucid Motors sjef for produktutvikling (Vice President of Hardware Engineering).
   - Gjennom den effektive arkitekturen på mer enn 900 volt, og vår egenutviklede Wunderbox, har vi betydelig økt hurtigheten på energien som tilføres og omsettes i bilen. Slik har vi skapt verdens raskest ladende elbil som er klar for morgendagens lademuligheter, sier Bach.

Multikompatibel
Lucid Air kommer med CCS-kontakt (Combined Charging System) og kan lades på enhver hurtigladestasjon. Den booster automatisk spenningen slik at den alltid lader på raskest mulig måte. Alle bilene kommer med en standard ladekabel som kan brukes hjemme. I tillegg har Lucid utviklet en hjemmeladestasjon (Lucid Connected Home Charging Station), som er en av de første AC ladestasjonene med toveis ladefunksjon. Det innebærer at Air-eiere kan lade mer kostnadseffektivt, og samtidig bruke bilen som en midlertidig energireserve for hjemmet sitt.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no