Meny
15.03.2024

Simuleringsteknologi skal gi smartere byer

Construct Venture er en av investorene til OSC. OSCsløsninger benyttes visualisering og simulering til å akselerere design- og planprosesser, redusere risiko og engasjere befolkningen til å foreta mer klimavennlige valg

Foto: OSC

OSC henter inn kapital for å videreutvikle verdensledende simuleringsteknologi som skal gjøre byer mer bærekraftige.

Offshore Simulation Center (OSC) er et Ålesund-basert selskap som spesialiserer seg på virtuell prototyping og digitale tvillinger for offshore, fornybar energi og digitale smarte byer. Selskapet henter nå inn kapital fra et strategisk konsortium av investorer som skal bidra til å realisere ambisiøse vekstplaner for OSC og datterselskapet, Augment City. Den nylige kapitaltilførselen ble gjennomført med investorene Momentum, Eviny Ventures, Skagerak Capital, OBOS BBL og Construct Venture. 

– Løsningene for smarte byer er voksende, og OSC og Augment City samarbeider med byer og selskaper i Norge, Storbritannia og USA. Her benyttes visualisering og simulering til å akselerere design- og planprosesser, redusere risiko og engasjere befolkningen til å foreta mer klimavennlige valg, sier Joel Mills, CEO i OSC. 

Selskapet utviklet opprinnelig løsninger for olje- og gassektoren. De siste årene har selskapet utvidet virksomheten til å omfatte løsninger for fornybar energi og smarte byer med store ambisjon innen bærekraft. Equinor benytter løsningene til OSC i utformingen av offshore vindparker utenfor New York. Kjernen i selskapets teknologi er virtuelle prototyper og digitale kopier av fysiske systemer.

Les hele artikkelen her:

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no