Meny
02.03.2015

Sikrere anlegg med Honeywells styringsteknologi

Honeywells styringsteknologi for alarmer, DynAMo, er installert på over hundre anlegg i prosessindustrien i hele verden. Dette bidrar til at anleggene finner de kritiske situasjonene i mengden av daglige alarmer.

Honeywell Process Solutions har kunngjort at selskapets DynAMo styringsteknologi for alarmer er installert ved mer enn 100 prosessanlegg og rørledninger over hele verden. Teknologien forbedrer sikkerheten og produktiviteten ved at det blir lettere, enklere og raskere for operatørene i kontrollrommet å finne årsaken til alarmen.

Skiller mellom støy og kritiske alarmer
– Prosessanlegg og rørledninger er i økende grad avhengig av tallrike alarmsystemer som kan utløse mer enn 1000 alarmer i løpet av én dag. Slike mengder alarmer kan ofte bli for mye for operatørene å holde styr på. Dette er et problem som kan føre til redusert produksjon og økt sikkerhetsrisiko. Slike tilfeller koster prosessindustrien milliarder hvert eneste år.
   – Vår DynAMo-teknologi, som ble lansert i november 2013, hjelper prosessoperatører å skille mellom støy og kritiske alarmer. Dermed kan de lettere evaluere situasjonen og ha bedre kontroll med alarmene, sier Ali Raza, visepresident og daglig leder for Honeywell Process Solutions. – Teknologien hjelper operatørene til å hindre problemer og til å utvikle og iverksette effektive strategier for alarmstyring i samsvar med allment aksepterte føringer og industristandarder.

Reduserer alarmer med opptil 80 prosent
Grunnlaget for DynAMo er de erfaringene Honeywell har høstet gjennom mer enn 20 års arbeid med alarmstyring i prosessindustrien. DynAMo reduserer antallet alarmer som når kontrollrommet med opptil 80 prosent, fordi operatørene kan lage skreddersydde skjermbilder på PC-er eller mobile enheter, slik at de enkelt kan inspisere tilstanden til alarmsystemet. Dermed er det lettere og raskere for dem å diagnostisere alarmen, og se årsaker til og konsekvenser av alarmen, fra en enkelt konsoll.

Effektiv kontroll på alarmstyringen
Honeywell har lisensiert DynAMo-teknologien ved anlegg i blant annet Australia, Canada, Japan, Saudi-Arabia og Storbritannia til selskaper som søker å øke effektiviteten i kontrollrommet.
   Richard Wawrzon, som er teamleder for prosesser og prosesstyring ved Qenos Pty Ltd., den ledende leverandøren av polyetylen og polymerer i Australia, sier: – Høy kvalitet på de verktøyene vi har til å styre og vedlikeholde alarmsystemene for våre prosesser, er en kritisk faktor for drift av petrokjemiske anlegg. Honeywells DynAMo alarmsuite har på en fornuftig måte integrert verktøy for analyse, dokumentasjon og sikkerhetsmeldinger, slik at teknikerne har effektiv kontroll på alarmstyringen. Når først sikkerheten i prosessen er tatt vare på, kan nøkkelressursene sette fokus på effektivitet i produksjonen.

Effektivt verktøy
Som global leverandør av løsninger for alarmsystemer erkjente Honeywell hvor alvorlig alarmproblemene ved industrianlegg kan være. Det ble derfor tatt grep for å levere et effektivt verktøy som kunne bidra til optimalisering av alarmstyringsprogrammene. Hensikten var å hindre at operatørene skulle bli oversvømt av alarmer og dermed bli utsatt for overbelastning. Med DynAMo alarmsuiten kan ansatte overvåke alarmer basert på sine bestemte roller og iverksette tiltak før unormale situasjoner blir kritiske. Nye skreddersydde og rollebaserte skjermbilder lar operatører, teknikere og ledere enkelt oppfatte hvordan det står til med alarmsystemet. Programvaren kan nå også brukes på mobile enheter, slik at alarmsystemet kan inspiseres når som helst, og mer eller mindre fra hvor som helst.
   Chris Lucas, teamleder for gassadministrasjonen for Alliance Pipeline i Canada, sier: – Vi valgte Honeywell til å levere vår alarmstyring, fordi deres DynAMo alarmsuite kan hjelpe oss til å virkeliggjøre vår filosofi og våre mål for alarmsystemer og administrasjon fra kontrollrommet. Honeywells rolle innenfor ASM-konsortiet og API (det amerikanske olje- og gassinstituttet) spilte også en rolle for vår beslutning, i tillegg til integrasjonen med vårt valg av styringssystem.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no