Meny
18.06.2018

Selvkjørende badebuss på vei

Fredag 15. juni kl. 16.45 gikk den første turen med selvkjørende buss på Fornebu. Pilotprosjektet er et av Norges første i sitt slag.

Bussen skal kjøre i skytteltrafikk på strekningen mellom Fornebu S og Storøya fra mandag 18. juni og ut august. Bussen kjører alle dager mellom kl. 10 og 18, og turen er gratis.
   – OBOS har ikke planer om å drive busselskap på lang sikt, men vi ønsker å finne ut om selvkjørende busser kan løse et transportbehov for folk. Et av hovedspørsmålene vi stiller oss er om slike busser, kombinert med bil- og sykkeldelingsordninger, kan gjøre det mulig å klare seg uten privatbilen, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.
   Den elektriske bussen styres med kunstig intelligens. Den kjører i lav fart og stopper for alt av hindringer. En vert om bord ønsker passasjerene velkommen og kan svare på spørsmål.
   Konsulentselskapet Acando står bak introduksjonen av selvkjørende minibusser til Norge og har markedets mest kompetente miljø innenfor Smart Mobility og autonome transportløsninger. Acando er prosjektleder i dette prosjektet og bistår i alle fasene: fra å definere tjenestetilbud til å tilrettelegge og gjennomføre piloten. Det er Acando som har mottatt tillatelse for gjennomføring av utprøving av selvkjørende minibuss på Fornebu, og Acando har det overordnede ansvaret for pilotruten.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no