Meny
03.01.2015

Sandvik Construction lanserer innovative reservedeler

Sandvik Construction lanserer helt nye reservedeler som øker ytelsen til konknusere.

De tre delene er hylse til hovedaksling, topplager og trykkplater.  – Det er et behov i markedet for deler som bedrer sikkerheten under utføring av vedlikehold, og som gir en betydelig reduksjon i tiden der utstyret må tas ut av drift, forklarer Jesper Persson, Vice President Crusher Spare & Wear Parts, Sandvik Construction.  
   Det er avgjørende for Sandviks kunder at det er så få og korte stopp som mulig på grunn av vedlikehold på konknusere. Hylse til hovedaksling, topplager og trykkplater er viktige deler som påvirker ytelsen til konknusere. Nå har Sandvik tenkt helt nytt om disse delene. 
   Den nye hylsen til hovedaksling kan for eksempel byttes på under 15 minutter. Dette er 80 prosent raskere enn hylser som finnes på markedet nå. Fordelene for brukerne av konknusere er utvilsomt store. En konknuser som har en kapasitet på 250 tonn i timen, kan produsere 310 tonn på de 75 minuttene ekstra produksjonstid som den korte byttetiden gir. Med den nye designen fra Sandvik kreves det ingen oppvarming eller nedknusing. Den nye forenklede fremgangsmåten krever bare en skiftenøkkel og en hånddrevet oljepumpe, noe som også gjør bytteprosessen sikrere.
   Med en spesialutviklet legering er det nye topplager laget for å tåle sliping. Det betyr færre bytter og opptil 100 prosent økt levetid. 
   De helt nye trykkplaterne brytes delvis inn i produksjonen og gjør det mulig for konknuserne å bli brutt inn opptil 80 prosent raskere, mens det også er utviklet nye oljespor for å forbedre smøringen, noe som gir en betydelig reduksjon i slitasje og friksjon.
    Om utviklingen av de tre helt nye reservedelene sier Jesper Persson: – Vi vet hvilke utfordringer kundene har, og med det som utgangspunkt samt fokus på sikkerhet, har vi utviklet reservedeler som forenkler hele vedlikeholdsprosessen og frigjør produksjonstid.
   De nye reservedelene kan brukes i de fleste av Sandviks konknusere, blant andre: CH420, CH430, CH440, CH660 samt CS420, CS430, CS440 og CS660.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no