Meny
08.02.2017

SSAB sparer tid og penger for LKAB med Hardox 600

Erfaringen til LKAB med slitematerialet Hardox strekker seg flere år tilbake i tid, og i det siste har kravene til økt levetid og mer avanserte løsninger blitt etterspurt.


Boltesveisede Hardox sliteplater på LKABs anlegg i Narvik.

 

Erfaringen til LKAB med slitematerialet Hardox strekker seg flere år tilbake i tid, og i det siste har kravene til økt levetid og mer avanserte løsninger blitt etterspurt. De økte volumene som skal lastes ut, fører til økt slitasje og færre vedlikeholdsmuligheter. Her har Hardox 600 bidratt til en mer lønnsom virksomhet ifølge SSAB.
   – Det vi etterspurte, var et materiale som holder jevn kvalitet med lang levetid, sier Evert Nilsfors hos LKAB i Narvik.
   Hardox 600 har vist seg å oppfylle alle de strenge kravene våre, og er det mest avanserte slitestålet fra SSAB. Materialet er ekstremt hardt, ikke bare på overflaten, men også gjennom hele tykkelsen, noe som gjør at slitelaget ikke varierer med tiden.
   – Samarbeidet med LKAB har pågått i lengre tid, og det føles godt at vi nå kan komme med en løsning, sier Tobias Appelkvist, salgsansvarlig for Special Steels i Norge.

Stiller høye krav til alle involverte
Hardox 600 er ikke et vanlig slitemateriale, og for å utnytte produktegenskapene kreves det at alle involverte er innforstått med disse kravene – fra plateproduksjon, verksteder som kutter, borer eller sveiser til vedlikeholdspersonalet på stedet. Boltesveising av sliteplater er en kostnadseffektiv metode som gir rask og enkel montering, noe som igjen forlenger utskiftningsintervallene.
   – Det er en stor fordel at vi nå kan planlegge vedlikeholdet. Tidligere oppsto det ikke-planlagte avbrudd, noe som førte til høye kostnader, sier Evert Nilsfors, LKAB

Optimalisering av slitematerialet
LKAB ville ikke bare bruke et slitesterkt materiale, men samtidig sørge for at hele løsningen ble så kostnadseffektiv som mulig.
   – Slitasjen er sjeldent jevnt fordelt på et bruksområde, men derimot finnes det områder med kraftig slitasje der det må brukes tykkere plater. Men det finnes samtidig ingen muligheter til å bruke like tykke materialer på områder med lite slitasje, sier Jonas Allebert, slitasjespesialist hos SSAB.
   Gjennom nøye analyse av tegninger og flyt er det funnet en optimal løsning for hele prosessen. Resultatet blir at prosessen har samme levetid og slitematerialet utnyttes optimalt.

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no