Meny
23.11.2015

SSAB introduserer Hardox og Toolox som rundstål

SSAB introduserer Hardox og Toolox som rundstål med samme egen¬skaper som plater. Dette gjør selskapet for å utvikle et nytt bruksområde for slitesterkt stål innenfor konstruksjon og verktøy.

Hardox og Toolox som rundstål er et stort skritt videre innenfor utvikling av stål. Den ultrahøye renheten med meget lavt innhold av fremmede stoffer, i kombinasjon med en optimalisert varmebehand-lingsprosess, har gjort det mulig å nå en overlegen mekanisk styrke, ifølge selskapet.
   Stålets egenskaper gir helt nye muligheter for sterkere og lettere produktdesign. Behovet for varmebehandling av standard stålkvaliteter er eliminert, og tiden til markedet er kortere.
   – Vi har testet Toolox rundstål i verktøyholdere og i ulike typer akslinger og ruller, sier Joaquín Azcona i Protection & Tooling. – Hardox rundstål har vist seg å fungere svært godt i tradisjonelle Hardox-segmenter, som i bolter til gravemaskinskuffer. De nye stengene gir mulighet for å optimalisere verkstedsprosedyrer som maskinering, sveising og polering, sier Azcona.
   Rundstål fås i størrelser med en diameter mellom 21 og 141 mm og i lengder opptil 5000 mm.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no