Meny
15.03.2017

SSAB eneste godkjente COR-TEN-produsent i Europa

Med SSAB Weathering og COR-TEN er det nå mulig å skape et inntrykk av rustet stål uten at det går på bekostning av moderne kvalitet. Dette Weathering-stålet, som produseres av SSAB, blir stadig mer populært rundt om i verden takket være den effektive overflatepatinaen. SSAB er den eneste lisensierte COR-TEN-produsenten i Europa.

Til tross for patinaen er stålet bestandig mot alle værforhold. I tillegg gir kobber, krom, nikkel eller fosfor stålet en selvbeskyttende, oksidert overflate. Det betyr at tak- og fasadebekledning praktisk talt blir vedlikeholdsfritt, noe som eliminerer malekostnadene. 
   – Sammenlignet med tradisjonelt stål kan kostnadsbesparelsene være opptil 15–20 prosent av totalkostnaden, sier Rickard Dreimanis i SSAB Norge.
   SSAB Weathering-stål og COR-TEN brukes ofte innenfor industrien som skorsteinspiper på grunn av stålets unike evne til å tåle høye temperaturer og svovelrike miljøer. Stålet har blitt stadig mer populært blant arkitekter og designere og brukes mye innenfor arkitektur og design fordi det kan skape spennende overflatedetaljer.
   SSAB Weathering og COR-TEN er tilgjengelig i ulike produkttyper og -dimensjoner med en flytegrense på opptil 960 MPa. Produktutvalget inkluderer varmvalsede plater, varmvalset eller kaldvalset båndstål, stålrør og stålprofiler. Dreimanis opplyser at et stort antall av SSABs produkter har mekaniske egenskaper som overgår kravene til standardene EN 10025-5 og ASTM. – De høye toleransene vi jobber med, garanterer forutsigbare resultater, kostnadsbesparelser og bedre lønnsomhet i produksjonen. Våre stålprodukter er mer kostnadseffektive og produserer et sluttprodukt med enestående kvalitet og værbestandighet.
Stålet har svært gode egenskaper ved forming, maskinbearbeiding og sveising, avslutter Dreimanis.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no