Meny
09.12.2021

Rototec lanserer et nytt vannhåndteringssystem for geoenergiboring

Europas største geoenergi-selskap, Rototec, tilbyr ikke bare karbonnøytral energi, men arbeider også aktivt til fordel for miljøet.

Normalt blir vannhåndtering under geoenergiboring ivaretatt med en separasjonscontainer. I tillegg til dette lanserer Rototec nå et nytt vannrensingssystem som inkluderer to nye containerprodukter, RotoCont og RotoCont+ (patentsøkt). Ved hjelp av disse to containerne av forskjellig størrelse kan vi nå tilby muligheten for krevende vannhåndtering i tillegg til normal vannhåndtering med en normal separasjonscontainer. RotoCont og RotoCont+ er veldig enkle å bruke, og de kan rengjøre selv store mengder vann, avhengig av prosjektets behov.
   ”RotoCont og RotoCont+ er basert på en vannhåndteringsteknolog med oppdeling designet av oss. Denne teknologien er utformet for å skille selv de minste partiklene fra vannet", forklare Hannu Puolitaival, Fleet Manager i Rototec-konsernet.
   Ved boring etter geoenergi trenger boret tilførsel av trykkvann for å binde borestøvet. Ofte kan det være rent, men farget vann (farget av grunnfjellet) som kommer fra brønnen og har tatt farge av steinstøv og sand i boringen. Før vannet tilbakeføres i bakken, må det behandles i en separasjonscontainer som fjerner stein og støv fra vannet. Nå er det mulig å rengjøre vannet en gang til med RotoCont eller RotoCont+-beholdere når det kreves særlig krevende vannhåndtering, og det er behov for å utskille selv de minste partiklene og grumset.
   ”Det er veldig viktig for oss å beskytte miljøet og klimaet, og vi gjør alt vi kan for å sørge for dette. Karbonnøytral geoenergi reduserer allerede CO2-utslippene, men vi er også engasjert i andre miljøspørsmål, som for eksempel skånsom vannhåndtering. Vi har alltid sørget for å overholde alle forskrifter og standarder når det gjelder vannhåndtering. På toppen av dette kan vi nå også tilby ekstra krevende vannhåndtering", sier Alexej von Bagh, CEO, Rototec.

Kilde: NTB Kommunikasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no