Meny
14.03.2018

Rolls-Royce har lansert Intelligent awareness for skip

Navigering av skip i dårlig vær med liten sikt eller i områder med mye skipstrafikk kan nå bli mye tryggere. Siste uke lanserte Rolls-Royce sitt nye Intelligent Awareness (IA)-system under den store cruisemessen Seatrade i Fort Lauderdale, USA.

Utviklingen av IA-systemet er en del av arbeidet med å utvikle autonome skip for fremtiden, men Rolls-Royce har besluttet å lansere denne banebrytende teknologien tidlig, fordi det gir fordeler også for dagens skip – nye som gamle.
– Dette systemet gir mannskapet på brua en mye bedre forståelse av skipets omgivelser. Det er en teknologi vi nå vil tilby som en del av våre systempakker til ulike typer fartøy, sier Asbjørn Skaro, systemdirektør i Rolls-Royce Marine.
   Kort fortalt vil IA-systemet samle og analysere data fra ulike kilder som til sammen vil gi full oversikt over alt som befinner seg rundt skipet gjennom fire ulike brukergrensesnitt, som inkluderer Virtual Reality (2D og 3D), Augmented Reality og Precision Mode.
   – IA er en gamechanger med stort potensial. Vi lanserer det på en cruisemesse fordi vi ser store fordeler for produktet for passasjerskip, men med flere sensorer og applikasjoner vil andre skipstyper også være veldig aktuelle, for eksempel fraktefartøy, sa Henrik Grönlund, Salgsansvarlig, Remote & Autonomous Solutions i Rolls-Royce.
   Det første IA-systemet vil bli installert på en av Sunflower-cruisefergene som opereres av Mitsui O.S.L Lines (MOL) mellom Kobe og Oita i Japan.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no