Meny
24.06.2021

Rockfons nye sortiment med farger setter trivsel i sentrum

Rockfon har lansert produktlinjen Color-all i 34 nyanser.

Produktlinjen er ikke bare laget med tanke på det estetiske, men skal også understøtte vår trivsel og velvære. Derfor kaller de konseptet for Colours of Wellbeing.

Farger og akustikk går hånd i hånd
Hos akustikkprodusenten er de bevisste om den positive påvirkningen som farger har på vår velvære, trivsel, produktivitet og stressnivå. Med det nye fargesortimentet oppmuntrer de derfor til å utnytte fargenes potensiale på den femte flaten i rommet. Daglig leder i Rockfon Norge, Jonny Aas, forteller:- Mange glemmer å tenke på himlingen i innredningen, og går derfor glipp av mange muligheter for å definere rommet og skape en stemning. Himlingen har nemlig en stor innflytelse på hvordan vi oppfatter rommet, ikke minst når det er farget. Blant annet, er det anerkjent at farger kan få oss til å slappe av, gi oss mer energi og konsentrasjon.
   Den fargerike produktlinjen er derfor designet til å skape optimale rammer for miljøet innendørs med en kombinasjon av farger og akustikk. Jonny Aas fortsetter:- I forveien er Rockfons akustiske himling designet til å optimere inneklimaet og bidra til forbedret trivsel. Takket være de støyreduserende egenskapene. Color-all gir mulighet for å tilføre en ekstra dimensjon til innredningen, hvor både farger og akustiske egenskaper går opp i en høyere enhet.

Fargepaletten teller 34 farger
Akustiske himlinger i 34 forskjellige farger gir nye muligheter for å integrere himlingen inn i designprosessen. Hele fargepaletten er i samspill med produktlinjen, og den inneholder inspirerende grønne, energiske gule, positive rosa, beroligende blå, balanserende grå og avslappende jordfargede nyanser.
   Når valget av farger skal treffes, handler det kort sagt om å ta høyde for rommets funksjon og den stemningen man ønsker. Jonny Aas fortsetter:- Det er avgjørende å ha rommets funksjon og formål ”in mente” når vi fargesetter rommene. Når vi innreder kontormiljøer kan lyseblå for eksempel være en velegnet farge, hvor vi ønsker fokus og dyp konsentrasjon. Derimot kan et rødt møtelokale være brukbart til å øke energi og tempo.Jonny Aas utdyper: - I helsesektoren kan grønn være en opplagt farge. Fordi grønne toner virker avslappende, og kan medvirke til å skape en rolig atmosfære for både pasienter og pårørende.
   Fargene i standardsortimentet er først og fremst valgt ut på bakgrunn av omfattende markeds- og kundeundersøkelser: - Derfor er de validert av 50 førende arkitekter og designere fra mange forskjellige land. Og derfor er vi overbevist om at 34 farger møter en stor del av behovet på markedet, avslutter Jonny Aas.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no