Meny
11.08.2016

Robust ytelse i en travel hverdag

I Alpene reiser titusenvis av mennesker opp i fjellene hver eneste dag, spesielt under skisesongen. For å unngå lange køer på taubanestasjonene er det viktig med driftssikkert og pålitelig utstyr. Derfor bruker Doppelmayr/Garaventa, verdens største taubaneleverandør, vedlikeholdsvennlige og driftssikre girmotorer fra NORD Drivesystems.

I Ischgl, en kommune i den østerrikske delen av Tyrol, betjenes Pardatschgrat-fjellet av en såkalt trekablet, frakoblingsbar gondolbane, altså et system med tre kabler og vogner som kan kobles fra trekkabelen. Gondolbanesystemer med tre kabler har to faste bærekabler som bærer taubanevognen samt en sirkulerende trekkabel. Med en stigning på 1251 meter satte Ischgl-heisen ny verdensrekord for trekablede taubaner da den ble tatt i bruk. Reisen tar under 10 minutter, og den nominelle makshastigheten er 7,5 m/s. Hastigheten inne på stasjonene må selvfølgelig være adskillig lavere, slik at passasjerene kan komme seg trygt av og på. Når vognene kommer inn på stasjonen, blir de derfor koblet fra trekkabelen mens en hjulskinne senker hastigheten. Ved passasjerplattformen er vognen nede i lav ganghastighet. Inne på stasjonen går vognhjulene på skinner i stedet for bærekabler. Når vognen kobles fra trekkabelen, kommer friksjonsmoduler i kontakt med skinnen og sørger for kraftoverføring.
   Her er det installert flere NORD-girmotorer som driver flere akser via et bånd. Gondolbanen er bygd av Doppelmayr – en del av Doppelmayr/Garaventa Group, verdens største utvikler og produsent av taubaner med over 14 600 fullførte prosjekter i 89 land. Doppelmayr har samarbeidet med NORDs østerrikske datterselskap i Linz, Getriebebau NORD GmbH, siden 2005.
   – Med NORD vet vi at vi alltid får drev som fungerer, uansett bruksområde. Vi velger drivløsningene fra NORD fordi de svarer til forventningene våre med tanke på både driftssikkerhet og sikkerhet for våre ansatte. NORD er utrolig fleksible når det gjelder å levere skreddersydde løsninger. Drevene er pålitelige og stillegående, og NORD sørger for rask levering av reservedeler over hele verden, sier Johannes Moritzhuber, Doppelmayrs sjef for frakoblingsbare gondolbaner.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no