Meny
29.10.2018

Robotlinje ga økonomi- og HMS gevinst

Hjørnesteinsbedriften AS Rockwool i Moss hadde et genialt produkt, men hadde utfordringer med stabiliteten på pakkingen. Så kom Dynatec AS på banen.

Da prosjektleder Gyrid Helene Sandtorp hos AS Rockwool i Moss skulle ta tak i problemet ble hun anbefalt å ta kontakt med Dynatec AS fra en av sine leverandører. Møtet resulterte i økonomisk og HMS-gevinst.
   Granulat er oppmalte rester fra produksjon av andre steinullprodukter som f.eks. isolasjonsmatter. Det supre granulatproduktet blåses inn i vegger og loft for etterisolering av bygg. Steinullgranulatet blir komprimert og pakket i sekker før det palleteres og kjøres ut.
   – Før Dynatec As leverte palleteringsanlegget slet vi med dårlig stabling, forteller en blid skiftleder, Aso Sherwani, hos AS Rockwool.
   – Kanskje ikke så rart, skyter Gyrid Helene Sandtorp inn. – Pallene ble jo stablet for hånd og hver sekk veier 20 kilo, som da igjen skulle stables oppå hverandre i fire lag.
Nå så de etter en løsning så medarbeiderne skulle slippe det tunge manuelle arbeidet.

Alt går av seg selv
Posene med granulat er ikke de mest enkle å håndtere. Å stable disse for hånd helt nøyaktig, for deretter å vikle krympeplast godt og stramt, er ingen enkel sak.
    – Etter at palleteringen ble automatisert går alt som en lek. Rette, fine stabler gjort av robot, godt plastede paller, som nå kan stables oppå hverandre uten risiko for uhell, sier Aso Sherwani strålende fornøyd. – Alt går av seg selv. Det eneste vi trenger gjøre er å fylle opp pallemagasinet når linja sier at det er tomt.
   – AS Rockwool er veldig opptatt av best mulig arbeidsforhold for sine ansatte og investerer mye i HMS-tiltak. Det gjør at vi har et relativt lavt sykefravær. At investeringen av denne palleteringslinja skulle gi utslag positivt på sykefraværet i tillegg til økonomisk gevinst hadde vi ikke sett for oss, forteller prosjektleder Sandtorp.
   I dag kan de produsere 400 kilo granulat i timen, og i år produseres det imponerende ca 3000 tonn granulat av steinull, et genialt biprodukt av rester og avkapp fra eksisterende produksjon.
   – Palleteringslinja sparer oss for 3 årsverk som nå er omplassert og fortsatt i full jobb, sier Sandtorp, og avslutter: – Dynatec AS har levert en virkelig god leveranse med få prosjektmessige utfordringer.
   – Trenger du etterisolere et gammelt hus har vi et supert nisjeprodukt her, humrer Aso Sherwani der han sitter med granulatet og viser tommelen opp.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no