Meny
12.09.2014

Ricoh lanserer sitt første actionkamera

Ricoh lanserer nå en rendyrket actionmodell, WG-M1.

Ricoh har produsert flere kameramodeller for tøffe tak, og mange brukere benytter dem som actionkameraer, ettersom de er støtsikre og vanntette, men det som virkelig skiller de rendyrkede actionkameraene fra de andre, er et ekstremt vidvinkelobjektiv. Det har Ricoh tatt konsekvensen av, og lanserer nå en rendyrket actionmodell, WG-M1. 
 
– Ricoh har jo allerede lenge vist at de kan lage kameraer som tåler det meste, og som er både støtsikre og vanntette, og faktum er at mange bruker dem som actionkameraer, sier Per Skog, Nordic Marketing Manager hos Focus Nordic. – Den store forskjellen med denne spesialversjonen er vidvinkeloptikken som har en bildevinkel på hele 160 grader, samt at det vil finnes et stort utvalg av fester og tilbehør til denne nye modellen.

Designet for tøffe tak
Kameraet er vanntett ned til 10 meters dyp, uten ekstra UV-hus, i opptil en time (tilsvarer IPX8 eller JIS Class 8), støtsikker for å tåle fall fra opp til 2 meter, støvtett, samt kuldesikker ned til –10º C. Kameraet leveres med karabinkrok, slik at det enkelt kan festes på f.eks. en ryggsekk.
 
 Kameraet kommer i fargene svart og oransje.

Teknisk fullspekket
Kameraet har en CMOS-sensor med 14 millioner piksler og seriefotografering med inntil 10 bilder/sekund. Video spilles inn i Full HD med 30 bilder/sekund og mange brukervennlige funksjoner finnes innebygd, slik som 

  • ”Motion detection” – kameraet starter opptak automatisk når noe beveger seg foran kameraet). 

  • ”Loop recording” – kameraet spiller inn kontinuerlig og skaper videofiler på valgfritt fem eller ti minutter.

  • ”High-speed movie” – kameraet tar opp highspeed video for avspilling som slow-motion. 

  • ”Time-Lapse movie” – kameraet lager selv Time-Lapse filmer (intervall video).

Videre har kameraet fire valgbare bildevinkler, Vidvinkel (160º), Medium (tilsvarer normalobjektiv), nærbilde og undervannsinnstilling. I undervannsinnstilling gis en bildevinkel på ca. 97º.

Smartphone-support
Gjennom å installere en WG-M1 dedikert app kan kameraet styres fra en smartphone eller nettbrett. Foruten å styre mange av kameraets funksjoner som f.eks. start, kan man også se på opptak i sanntid, samt overføre bilder og video trådløst.


Tilbehør
Kameraet leveres med karabinkrok og et feste for dobbeltsidig tape som gjør det enkelt å montere kameraet på de fleste underlag.  

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no