Meny
20.10.2017

Ravfarget designikon i Limited Edition

Skjønnheten i arven etter Poul Henningsen – en arv som er vesentlig for Louis Poulsens historie – ligger i at hans design fortsatt er både relevant og allsidig.

For å hylle Henningsens geniale lysspill lanserer Louis Poulsen et begrenset antall av hans PH 3 ½ - 3 pendel, som opprinnelig ble designet i 1926. Med ravfarget glass og et oppheng i messing vil den eksklusive pendelen være tilgjengelig for designentusiaster i kun to måneder, fra 1 november til og med 31 desember 2017.

Funksjonelt kunstverk
Louis Poulsen og Poul Henningsen introduserte i utgangspunktet fargede glasslamper i slutten av 1920-årene for å tiltrekke seg nye kunder – noe som viste seg å være meget vellykket. For dagens kresne tilhengere av ikonisk dansk design representerer Louis Poulsen-pendelen i italiensk, munnblåst trelagsglass i en klassisk ravnyanse noe kjent og samtidig spennende. Special edition-fargen fremhever PH 3 ½ - 3 pendelens eksepsjonelle varme og menneskelige uttrykk.
   – Siden glasset i hver pendel utformes enkeltvis, vil hver lampe variere noe fra de andre, noe som resulterer i unike lamper som er like mye kunstverk som de er funksjonelle elementer i et hjem eller på en arbeidsplass, sier Rasmus Markholt, direktør for idé og design i Louis Poulsen. Han sier videre at pendelens størrelse gjør den ideell for bruk over et spisebord, eller sammen med flere pendler i en mer kunstnerisk anordning.

Klassisk, men moderne
Rasmus Markholt beskriver Louis Poulsens nye vri på en klassisk design slik: – Pendelen har det ettertraktede retrouttrykket, men samtidig gjør de organiske og geometriske formene og den intelligente arkitekturen designen essensiell, og nesten insisterende moderne. Det er kjernen i den legendariske designen og grunnen til at Poul Henningsens arbeid har en slik bemerkelsesverdig lang levetid. Vi er svært glade for å tilby den klassiske PH 3 ½ - 3 i denne flotte, nye varianten som gjenspeiler dagens voksende retrotrender og et voksende ønske om å inkludere varme metalliske farger som gull og messing i moderne interiør.

Oppfunnet i 1926
PH 3 ½ - 3 Ravfarget pendel har Poul Henningsens legendariske flerskjermsystem som ble oppfunnet i 1926, og er kjent for sin evne til å rette størstedelen av lyset nedover for å hindre blending. Den ravfargede nyansen og den blanke overflaten utvendig på skjermen, kombinert med den sandblåste, matte undersiden, resulterer i en myk og ideell diffus lysfordeling. Også når lyset er slått av, spiller pendelen en dynamisk rolle, med sin speilblanke overflate som gjenspeiler omgivelsene. Opphenget i børstet messing er ubehandlet, slik at det blir mørkere med individualisert patina over tid, med mindre det poleres.
   Henningsen, som først så elektrisk lys i 1907, brukte det meste av livet på å temme fenomenet og utvikle måter å redusere blending og forbedre lyset på gjennom nyskapende design. Hans revolusjonerende flerskjermsystem lyktes med å oppnå et mykt, diffust og blendefritt lys som gjør arbeidsplasser og hjem mer komfortable og innbydende.
   Idet Louis Poulsen fortsetter sitt arbeid med å utforme lys – og andre menneskers opplevelser av stedene de lyser opp – ønsker selskapet å hedre Poul Henningsens tradisjon med å designe intelligent belysning i en tidløs stil, en filosofi PH 3 ½ - 3 Ravfarget pendel vekker til live på briljant vis.
   Mål for PH 3 ½ - 3 Ravfarget pendel: diameter 330 mm, høyde 225 mm.
   Limited Edition PH 3 ½-3 Ravfarget pendel blir tilgjengelig i butikkene fra 1. november til 31. desember.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no