Meny
03.01.2019

Rask nedkjøling av flytende næringsmidler

Det er en utfordring å få kjølt ned flytende mat som supper og sauser fort nok for å redusere risikoen for bakterievekst før distribusjon. For å løse dette har AGA lansert ACCU-CHILL Sauce Cooling.

Med sin patenterte cryo-injiseringsteknologi sprøyter kjøleren flytende nitrogen direkte inn i produktet. ACCU-CHILL SC ble kategorisert som en tre-stjerners nyhet og ble i tillegg nominert til FoodTech Product News & Award.
Produktet blir kjølt ned på noen sekunder, noe som er mye mer effektivt enn tradisjonelle kjølemetoder.
   – ACCU-CHILL SC sørger for at sauser og supper opprettholder både smak, konsistens og kvalitet bedre enn tradisjonelle kjølemetoder, sier Frank Austad, Head of Food Industries i AGA.

Unngår varme og kalde «spots»
Som navnet antyder, sprøyter ACCU-CHILL SC det kryogeniske kjølemiddelet direkte inn i suppen eller sausen. Den direkte kontakten mellom matproduktet og den kryogeniske kjølevæsken gir den raskeste og mest effektive energioverføring av alle løsninger som er tilgjengelig i dag.
   – Denne løsningen gir produsenter og dagligvareaktører i Norge mye større fleksibilitet både når det gjelder holdbarhet, distribusjon og ikke minst matsvinn, påpeker Austad.
   Energioverføringen spres jevnt gjennom hele batchen. Dette eliminerer sjansen for varme og kalde «spots», noe som vanligvis er forbundet med andre kjølealternativer. Operatøren kan forhåndsinnstille ønskede parametere (tid, temperatur eller dreiemoment). ACCU-CHILL SC regulerer automatisk kryogenstrømmen slik at man oppnår nøyaktige og konsistente temperaturer.

Les mer på www.aga.no og www.linde.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no