Meny
06.12.2023

Posten skal fortsatt levere digitale signaturer til offentlig sektor

Posten vant Digitaliseringsdirektoratets tilbudskonkurranse og skal fortsatt levere digitale signeringstjenester til offentlig sektor. Den nye avtalen trer i kraft i 2024.

FORNØYD: Thomas Mathisen er leder for Digipost. Foto: Posten

Tjenesten brukes i dag av over 660 offentlige virksomheter, etater og kommuner. Den brukes blant annet til signering av studielån, og en rekke andre formål.

– Vi er veldig fornøyde med å vinne kontrakten, og vi ser frem til fortsettelsen. Kontinuitet er viktig for å skape stabilitet og forutsigbarhet for offentlig sektor, men også for alle innbyggerne som møter offentlige tjenester, sier Thomas Mathisen, leder for Digipost.

Et vinnerlag

Siden etableringen av Postens signering har Signicat vært en viktig samarbeidspart. Signicat er markedsledende innenfor digitale signaturer og identitet i Europa, og de besitter stor kompetanse og innovasjonsevne på feltet. Kombinasjonen av Postens posisjon i det norske markedet og deres kompetanse gir en signeringsløsning i toppklasse.

– Dette er en komplisert kontrakt, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Posten Bring. Vi videreutvikler vår løsning kontinuerlig, og skal sørge for at offentlig sektor, men også privatmarkedet i Norge, får Europas beste signeringstjeneste i mange år fremover, sier Petter Iversen, Country Manager for Norge i Signicat.

Posten signering kan brukes av alle

I tillegg til offentlig sektor, har Posten signering god vekst i det private markedet. Stadig flere virksomheter bruker tjenesten til inngåelse av avtaler. Det samme gjelder privatpersoner, der husleiekontrakt og kontrakter for bilkjøp er blant de mest signerte dokumentene.

– Dette er hele Norges signeringstjeneste. Det har i lang tid eksistert digitale signeringstjenester, men før var de i stor grad nisjeprodukter for ulike sektorer. Posten signering kan brukes av alle som har et behov for å signere noe, avslutter Mathisen.

Om Signicat

Signicat er et ledende, paneuropeisk selskap innen digital identitet med en enestående historie innen verdens mest avanserte digitale identitetsmarkeder. Siden grunnleggelsen i 2006, har Signicats misjon vært å bygge teknologi som gjør det mulig for folk å stole på hverandre i en digital verden. I 2019 ble selskapet kjøpt opp av den ledende europeiske private equity-investoren Nordic Capital, og har i dag over 450 dedikerte fagpersoner fordelt på 17 europeiske kontorer.
For ytterligere informasjon om Signicat, besøk vennligst www.signicat.com.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no