Meny
04.03.2021

Ponsse lanserer en ny generasjon av Scorpion hogstmaskiner

Ponsse lanserer en fullstendig modernisert serie av Scorpion hogstmaskiner som oppfyller alle kravene til dagens skogbruk.


I 2013 ble hogstmaskinen Scorpion introdusert for offentligheten for første gang, og etter dette har den blitt Ponsse’s flaggskipprodukt. Kort tid etter lanseringen ble Scorpion en salgssuksess over hele verden og et internasjonalt symbol på ansvarlig skogbruk. Det er allerede laget over 1 200 Scorpion-maskiner, og den finnes nå i mer enn 25 land over hele verden.
   Nå, åtte år senere, har Scorpion fornyet seg. Stabiliteten til PONSSE Scorpion er iifølge produsenten i en klasse for seg selv og gir miljøvennlig kraft og produktivitet med lavt marktrykk. Under produktutviklingen ble det viet ekstra stor oppmerksomhet til ytterlige forbedring av arbeidsergonomi, sikkerhet, sikt fra hytta og brukervennlighet.
  -  Det stille landskapskontoret i Scorpion er utviklet spesifikt med tanke på komfort og brukervennlighet for operatøren», sier Jan Kauhanen, produktsjef for hogstmaskiner hos Ponsse.
   Scorpions kjennetegn er sikt og enkel manøvrering. En av de mest synlige forbedringene er den nye heldekkende frontruten som strekker seg helt opp til hyttetaket, og dette gir enda bedre sikt og trygghet under arbeidet uansett værforhold. I tillegg gir den unike kranløsningen utmerket sikt i alle retninger.
   I tillegg til flere nye funksjoner er hogstmaskinene PONSSE Scorpion og Scorpion King utstyrt med et avansert femte generasjons PONSSE Opti 5G-informasjonssystem og fullstendig oppgradert brukergrensesnitt i programvaren.
   - Det fullstendig oppgraderte Opti 5G-brukergrensesnittet, sammen med den nylig lanserte Opti8-datamaskinen, setter en ny standard for brukervennligheten til informasjonssystemene i skogsmaskiner fra Ponsse. For operatører som har brukt den tidligere Opti-generasjonen er det også raskt og enkelt å begynne å bruke det nye Opti 5G-systemet, forklarer Markku Savolainen, produktsjef for utstyrsautomasjon hos Ponsse.
   Opti 5G-informasjonssystemet bruker også Active Crane-behandlingssystemet for skogsmaskiner fra PONSSE, noe som gjør det mulig å kontrollere kranen og arbeide mer effektivt med hogstmaskinen. Operatøren kan bruke Active Crane til å kontrollere bevegelsen til hogstaggregatet i stedet for individuelle kranfunksjoner. Dette lar operatøren konsentrere seg om prosessering av tømmer i stedet for kranarbeid. Active Crane styres enkelt med to spaker, én som styrer hogstaggregatets høyde over bakken og den andre som styrer bevegelsesretningen. Systemet sørger også for at hastigheten til kranens funksjoner reduseres automatisk før slutten av bevegelsesområdet, og dermed forhindres irriterende treff på mekaniske strukturer og operatøren. Når operatøren indikerer plasseringen, vil Active Crane løfte og bruke bommen og forlengelsen automatisk.
   PONSSE Opti 5G-informasjonssystemet lanseres først på det finske og svenske markedet, og systemet lanseres i andre områder på et senere tidspunkt.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no