Meny
14.08.2021

Polestar 2-lyder blir til musikk

Musiker og robotingeniør Moritz Simon Geist, slipper sang laget av lyder samplet fra Polestar 2.


Roboter laget av bildeler, samt samples av lyder fra bilen og det elektriske systemet, skaper musikk. Publikum kan lage eget soundtrack med disse lydene fra et digitalt soundboard.
   Det elektriske bilmerket Polestar samarbeider med robotingeniør og musiker Moritz Simon Geist, for å lage en helt ny type musikk. Moritz har blitt kjent ved å lage musikk gjennom roboter han selv bygger fra utradisjonelle materialer. Hans nyeste roboter er laget av en Polestar 2.
   Prosessen startet med at Moritz bygget roboter som hentet lydprøver fra fysiske lyder fra bilen eller fra lyder som oppstår i bilens elektromagnetiske felt. Lydprøvene ble så brukt til å lage beats, som Moritz flettet sammen til en komposisjon. Bilen ble dermed hans instrument.
   Lydprøvene er tilgjengelig på Polestar.com, og publikum kan nå lage egen musikk fra lyder fra Polestar 2. Dette gjør det mulig å utforske bilen på en ny og kreativ måte.

Samarbeid som skal overraske og engasjere
Polestar gleder seg over utradisjonelle og uventede samarbeid med likesinnede. Merkevaren ser etter de som bryter grenser og utfordrer – folk som er med på å endre samfunnet og pusher grenser innen kunst, teknologi og innovasjon. Moritz har gitt en ny, emosjonell dimensjon til en ellers steril del av bilen.
   - Tradisjonelt er bilbransjen lukket. Vi ønsker å jobbe ut over egen industri, og er fascinert av mennesker og selskap som går egne veier. Polestar skal utfordre konvensjoner innen bilindustrien og Moritz utfordrer måten vi opplever lyder og lager musikk. Han er likesinnet, med et unikt og interessant perspektiv, sier Åsa Borg, Head of Brand and Marketing hos Polestar.
   - I arbeidet mitt er jeg genuint interessert i å finne nye måter å kombinere teknologi med kunst og musikk. For meg er kunst et eksperiment hvor man kan teste nye perspektiv med ny teknologi, før det tilpasses et større publikum. Dette kan være AI-algoritmer, robotikk eller elektriske biler, hvor sistnevnte har en økende rolle i skiftet til en mer bærekraftig fremtid, sier Moritz.
   Flere av lydene som ble brukt i sangene er typiske lyder for elektriske biler. Med Polestar 2 sitt premium Harman Kardon-lydsystem, lavt lydnivå i kabin og mindre vibrasjoner sett opp mot tradisjonelle biler, er dette en perfekt bil å lytte til musikk i.
   - Vi er vant til å høre på musikk i bilen. Takket være Moritz og hans team med roboter, kan vi nå høre på biler i musikk, avslutter Borg.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no