Meny
05.05.2015

Pipe med mange muligheter

Varmepipa varmer huset på en enkel måte. Det er en pipe som fungerer som både peis, pipe og ovn. 3 timers fyring gir 15 timers behagelig varme.


Leverandøren opplyser at den bruker lite ved, slik at fyringskostnadene blir lave – nesten halvparten av strømprisen. Den tar liten plass og kan bygges i forskjellige høyder. Varmepipa lages i en hovedmodell som har mange variasjonsmuligheter. Bredde er 80 cm og dybde 50 cm. Høyden på standardmodellen er 220 cm. Den kan bygges fra 200 cm til 500 cm. Det betyr at pipa kan bygges over to etasjer. Hvert skift har en høyde på 10 cm.
   Varmepipa fungerer både som peis, pipe og ovn. Feieluka er erstattet med en stor peisinnsats med glassdør. Den varme røyken går en ekstra runde i steinkanaler før den slippes ut. Dermed tar den vare på all varmen som vanligvis slippes ut i en elementpipe. Hele steinmagasinet eller pipa varmes opp med fyring i ca. 3 timer. Deretter avgir Varmepipa varme i 15 timer. Høy virkegrad og lite vedforbruk gjør at man fyrer miljøvennlig for under halvparten av strømprisen selv om man kjøper veden til vanlig favnpris.
   Man kan knytte ett eller to ildsteder til Varmepipa.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no