Meny
30.01.2016

Optimaliser produksjonen med intelligent videoovervåking

For industri- og produksjonsselskaper er det avgjørende med en knirkefri drift og ikke for tungvinte arbeidsmetoder. Feil og avbrytelser kan koste selskapet dyrt. To bedrifter har med hjelp fra avanserte overvåkingssystemer løst driftsutfordringer og økt effektiviteten.

I dag handler videoovervåking om mye mer enn bare å holde ubudne gjester unna. I en tid der konstant fokus på reduksjon av kostnader og effektivisering er hverdagen for de fleste bedrifter, kan installering av et avansert overvåkingssystem være med på å løse viktige driftsutfordringer hos mange industri- og produksjonsselskaper. Kameraer kan nemlig lett ivareta oppgaver som er vanskelige og ofte farlige for medarbeidere – og dermed øke effektiviteten. 

Overvåking av porselensproduksjonen
Et av de stedene der man med hjelp fra et avansert overvåkingssystem har økt effektiviteten i produksjonen og samtidig økt sikkerheten, er hos den tyske porselensfabrikken Seltmann. Virksomhetens fabrikk huser en av verdens største forbrenningsovner for hard porselen, og denne er i drift døgnet rundt, 365 dager i året. Ovnen er utviklet med tre uavhengige nivåer bygd oppå hverandre, og dette gjør det vanskelig for medarbeiderne å holde øye med de forskjellige forbrenningsprosessene.
   For å effektivisere den kompliserte forbrenningen har Seltmann derfor fått installert et nettverksbasert overvåkingssystem fra den tyske overvåkingsprodusenten MOBOTIX. Alle nivåene til ovnen er nå innen synsvidde, takket være intelligente IP-kameraer som leverer bilder i høy kvalitet.
   På den måten kan medarbeiderne lett oppdage årsaker til driftsforstyrrelser – uten at det utgjør en fare for sikkerheten eller setter liv på spill. At de kan reagere hurtigere – og riktig – sparer fabrikken for både unødige forsinkelser og produksjonsomkostninger.

Lagersystemer utstyrt med kameraer
Vellykket lagerstyring er svært viktig for bedrifter som distribuerer og selger produkter. Selv små avbrytelser kan få store konsekvenser. Når medarbeidere skal klatre i meterhøye reolsystemer for å finne ut hva som forårsaket avbrytelsen, koster det ikke bare tid og penger, det er også farlig.
   Derfor har den tyske produsenten av lagerautomatløsninger, Kardex Mlog, utstyrt sine systemer med et fleksibelt og intelligent dobbeltkamerasystem fra MOBOTIX. Kameraets to sensormoduler, som er montert på venstre og høyre side av lageret, sjekker at paller blir riktig plassert, slik at dyre avbrytelser og nedetid på lageret unngås. Ved stans i driften behøver ikke medarbeidere lenger kravle opp for å identifisere årsaken – kameraene gjør alt arbeidet, og overvåkingsbildene kan brukes til å bestemme hvor mange medarbeidere og hvilket utstyr som kreves når uhellet er ute – slik at driften hurtig kan komme i gang igjen. 
   Selv om det er langt fra tysk porselensproduksjon til lagerstyring, viser begge eksemplene hvordan avansert overvåkingsteknologi kan brukes i driften. Kravene til egne overvåkningsløsninger kan variere fra svært generelle til svært spesifikke, og de mange mulighetene og teknologiene innenfor avansert overvåking i dag gjør at løsningen kan skreddersys til den enkelte bedrift.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no