Meny
04.12.2020

Oppnå gode resultater i vintermørket

En effektiv og kraftig arbeidsbelysning gir ikke bare et sikkert og behagelig arbeidsmiljø – det er også veien til å oppnå de beste resultatene.

Dagene blir kortere, og det blir færre lyse timer. Med den riktige arbeidsbelysningen er det enklere å skape et godt arbeidsmiljø.

Vinteren betyr mørkere og kortere dager. Men selv om det er færre lyse timer, behøver det ikke å påvirke arbeidsdagen din. En effektiv og kraftig arbeidsbelysning gir ikke bare et sikkert og behagelig arbeidsmiljø – det er også veien til å oppnå de beste resultatene.
   Dagene blir kortere, og det blir færre lyse timer. Med den riktige arbeidsbelysningen er det enklere å skape et godt arbeidsmiljø, samtidig som du får flotte og holdbare resultater når malerarbeidet skal utføres. Glenn Godtfredsen, som er Sales Manager i Beckers Pro Centers, forklarer:
   - Riktig belysning kan være med på å styrke kvaliteten, bedre kontrollere fargene, oppdage mulige skjolder, og ikke minst oppnå et godt arbeidsmiljø i årets mørkeste måneder. Samtidig kan du utskifte gamle halogenpærer eller lysstoffrør til arbeidsbelysning med LED. Og fortsetter: - LED-belysning er minst like så lyseffektiv som halogenpærer, og mer lyseffektiv enn lysstoffrør, men kvaliteten er noe helt annet. Med LED får du et indirekte og mer behagelig lys i dagslyskvalitet, uansett hvilket tidspunkt på døgnet du jobber.

Slipp ventetid og opphetet arbeidslamper
Ifølge Godtfredsen gir den tradisjonelle 1000 W halogenlampen en effektiv arbeidsbelysning, men den har også mange begrensninger på grunn av varmeutviklingen: - Hvis du for eksempel plasserer lampen alt for nærme filt eller pappruller er det risiko for brann. Utover det skal en halogenlampe alltid stå og kjøle ned før du pakker den sammen. Han fortsetter: - Til sammenligning er det ingen varmeutvikling med LED-belysning. Slik unngår du risiko for brann i løpet av dagen, og kan uten problemer pakke LED-lampene ned med en gang jobben er ferdig.

Store besparelser på vedlikeholdelse og drift

Skifter du til LED lys kan du i tillegg minimere utgiftene dine til belysning. Det er med andre ord gode penger å spare, også selv om engangsutgiften er litt høyere. Godtfredsen forteller: - Til tross for den høye innkjøpsprisen i forhold til halogenlamper og lysstoffrør er LED arbeidslyset et langt billigere alternativ på den lange bane. LED lys bruker bare en brøkdel av den strømmen som tradisjonelle halogenlamper og lysstoffrør krever. I tillegg har den en lengere levetid. Du unngår også plutselige utskiftninger og kan redusere ditt elforbruk markant hvis du velger en LED pære med opp til 50.000 timers brennetid.

Flere gode råd til vinterarbeidet
Hvis du ønsker den mest optimale belysningen og et behagelig og sikkert arbeidsmiljø er det en rekke forholdsregler du skal ta. For eksempel skal du sjekke lampens IP-tall og lumenpakke (Lumen/Watt-forbruk).
   - Vi anbefaler at du velger en lampe med IP65 eller IP67. Det betyr at den er beskyttet mot vann og støv. Og jo høyere lumenpakke, jo mer effektiv er lampen.
   - Når lampen skal velges ut er det spesielt viktig å bruke lamper med norsk jordstikk, fordi det blant annet fjerner risikoen for støt. Hvis du velger en lampe med RoHs-merkning er det i tillegg garanti for at lampen ikke inneholder skadelig kjemi, også er det viktig å undersøke lampens IK-tall.
   - Godtfredsen avslutter med at jo høyere IK-tallet er, jo mer robust er lampen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no