Meny
15.01.2021

Opplever sterk vekst i salg av sykler og skiutstyr

Sykkel- og skibutikken Glade Hjul i Hønefoss oppnådd i fjor en omsetningsvekst på 35 prosent.


Eier og sjefsmekaniker Snorre Westad i ferd med å reparere en sykkel på verkstedet

– Både nye og eksisterende kunder velger sykkel som et alternativ miljøfremkomstmiddel. Det bidrar til å redusere forurensningen i Hønefoss. Andre ser på sykkel som en investering i helsa og oppdage nye naturperler i nærområdet, sier medeier Bjørnar Granum.
   Til tross for at store deler av Norge har vært koronanedstengt og mange virksomheter sliter, har Glade Hjul holdt virksomheten gående innenfor gjeldene smitteregler. – Mange ønsker ikke å reise kollektivt i disse koronatider. Da er sykkel et godt alternativ.

Tøffe tak
Fra begynnelsen av mars i år har norsk næringsliv hatt tøffe tak med koronanedstengning. – Vi er glade som har fått lov til å holde butikken åpen i en tid hvor mange andre har vært nedstengt. Vår hovedvirksomhet er sykkel og flere velger tohjuling som fremkomstmiddel til jobb, naturopplevelser og rekreasjon, sier Granum, som er sikker på at en del feriepenger er blitt brukt på Norgesferie og kjøp av sykkel.

Frittstående og uavhengig
– Vi er en frittstående, uavhengig og lokal eid bedrift som ble etablert for 28 år siden. Mange hegner om lokalt eierskap og støtter opp om vår virksomhet. Vi har til nå ikke vært rammet av korona nedstengningen som mange andre, sier Granum.
   Granum og Snorre Westad er medeiere i butikken. 90 prosent av omsetningen til Glade Hjul er sykkelrelatert. De resterende 10 prosent dreier seg om langrenn- og felleskisalg. – I sommer ansatte vi den tidligere fotballspilleren Lennart Steffensen og har 2-3 ekstrahjelper i høysesongen. I normalår omsetter vi for ca. 12 millioner kroner, mens den i år øker med 35 prosent grunnet økt sykkel- og skisalg lokalt, sier Granum.

Fantastiske naturopplevelser

Mange er isolert og jobbet fra hjemmekontor. Mange har brukt tida til å gå lange turer på beina eller ski mens andre har investert i ny terreng- og elsykkel. – I disse pandemitider er det mange som ikke å vil reise kollektivt. Da er sykkel et godt fremkomstmiddel til jobb, skole og fritid. Med elsykkel kan du cruise til jobb uten å anstrenge deg for mye. Det er et meget godt fremkomstmiddel og for mange et alternativ til bil nummer to. Personlig er jeg blitt elsykkelfrelst. Undersøkelser viser at du får like bra treningseffekt som med en vanlig tråsykkel. Du sykler lengre, oftere og brattere. Toppen av kransekaka er de mange og fantastiske naturopplevelsene du får med på kjøpet. Vi ser en dreining mot terrengelsykler med en helt annen rekkevidde. Nå kan du med minimale anstrengelser nå fjelltoppen som tidligere virket uoppnåelig, sier Granum.

Tilbyr gratis service og vinterlagring
Glade Hjul er opptatt av å yte god service og vedlikehold av tohjulingene og har et godt utrustet verksted der vi kan utbedre de fleste feil. – Vi diagnostiserer og utbedrer feil på verkstedet og har to dagers leveringstid på reparasjoner. På vinterstid kan våre trofaste kunder vinterlagre syklene hos oss. Da har vi også bedre tid til å utbedre feil og mangler. Når våren kommer og snøen har smeltet er tohjulingen klar for mange marka opplevelser. Vi har ikke de billigste modellene men konkurransedyktige priser. Første året får våre kunder gratis service, vinterlagring og utbedrer sykkelen i vintermånedene er det behov for å gjøre det.

Kartlegger kundenes behov
– I Glade Hjul er vi opptatt av å kartlegge kundens behov for sykkelmodell og skiutstyr etter bruksområde. Våre kunder får ta med seg en demosykkel hjem slik at de kan teste ut egenskaper og ytelse. Til syvende og sist er det kundenes opplevelser som er avgjørende for modellvalg. Vi mener det er viktig at kundene får teste ut ulike modeller før de gjør et endelig valg. Vi er ikke en stor kjede med betydelige markedsbudsjetter, men er opptatt av å ivareta kundenes ønsker og behov i valg av riktig sykkelmodell. Vi har anerkjente sykkelmerkevarer og de største leverandører i ryggen. Våre ansatte bruker sykler som fremkomstmiddel og tester jevnlig ut nye modeller. Slik sett har vi førstekunnskap om produktene.

Flere bruker nå sykkelen vinterstid
– Vi ser en dreining mot at flere bruker sykkelen hele året som fremkomstmiddel til og fra jobb. Utrustes syklene med piggdekk økes din personlige sikkerhet og du får et miljøsikkert transportmiddel, sier Granum. Han legger til at alle som jobber i Glade Hjul er lidenskapelig opptatt av sykkel. – Vi holder til i en del av Norge med Nordmarka som nærmeste nabo med et stort utvalg av grusveier og stier tilpasset for sykling. Slik sett er Hønefoss et eldorado for alle sykkelinteresserte og ikke bare proffe, sier Bjørnar, som registrerer at mange har oppdaget Norge som en vakkert ferieland. Sykkeldestinasjoner som Trysil og Geilo har i sommer opplevd en økt publikumsvekst. Slik sett ligger alt til rette for at buken av sykkel for trening, rekreasjon og transportmiddel øke.

Dette er livet mitt
Granum er 46 år gammel og har drevet sykkelforretning fra han var 18 år gammel. – Sykkel er mitt liv. Daglig treffer jeg mange hyggelige mennesker som er på jakt etter en sykkel som fremkomstmiddel til jobb og marka opplevelser. Det er motiverende å drive en virksomhet som øker miljøbevisstheten og kan være med på å sikre syklistene god helse i mange år fremover, sier Granum til slutt i det han haster videre til en ny kunde som er på jakt etter en sykkel tilpasset sitt behov.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no