Meny
08.11.2023

Øl med innebygd snacks

Glemt å kjøpe snacks til ølet? Ikke noe problem hvis du kjøpte riktig øl, eller…?

Tekst:Bo Wallteg  Foto: Pressebilde

Flying Tiger Brewery i Louisiana, USA, jobber mot mer miljøvennlig ølemballasje. Nå har de begynt å bruke biologisk nedbrytbare, komposterbare og til og med spiselige ringbrett til ølemballasjen. Laget av hvete og bygg – det samme kornet som brukes til å brygge øl, er ringene et miljøvennlig alternativ til tradisjonell plastemballasje. De skader ikke dyr, og de bidrar ikke til forsøpling og de forsvinner sporløst.

Det er imidlertid ikke snakk om et spesielt tiltalende og hygienisk mellommåltid. Selv om de er teknisk spiselige, er de ikke veldig velsmakende eller smakfulle, etter sigende mer som å tygge på et stykke papp. Flying Tiger Brewery bruker ringene i emballasjen til deres Doux Drop wheat ale, tilgjengelig i fire-pakninger.

Tradisjonelt har bryggeriet brukt sekspakningsholdere av hard plast, og valgt disse fremfor de eldre, tynne plastringene som er beryktet for deres negative innvirkning på dyrelivet. Mens de konvensjonelle holderne er resirkulerbare, ønsket Flying Tiger et enda mer miljøvennlig alternativ for et øl som aktivt støtter miljøspørsmål.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no