Meny
25.05.2017

Nytt skybasert lysstyringssystem

Norske brukere av idrettsanlegg trenger ikke lenger ta hensyn til mørke vinterkvelder.

Et nytt skybasert lysstyringssystem gjør det enkelt å tilpasse belysning på idrettsanlegg til forskjellige sportsbegivenheter – ved å trykke på en knapp. Dette har gjort inntrykk hos den første norske idrettsforeningen som bruker PerfectPlay fra Philips.
   Philips Lighting (Euronext Amsterdam ticker: LIGHT) har i dag annonsert slutten på kronglete løsninger når lysmastene på idrettsanlegg skal slås av og på flere ganger om dagen, i mange måneder av gangen. Nå lanseres det første integrerte LED-belysningssystemet designet for idrettsanlegg. Med Philips PerfectPlay kan man stille inn belysningen slik at den er skreddersydd til den aktiviteten eller idrettsbegivenheten som skal avholdes. Alt dette gjøres med et trykk på et kontrollpanel eller ved bruk av en app. Og med de energieffektive LED-armaturene kan PerfectPlay bidra til å redusere energikostnadene på idrettsanleggene.
   Vinteren gjør at man trenger belysning til trening og kamper på utendørs idrettsanlegg i Norge. Når man har tilgang til PerfectPlay-appen, kan man justere lyset uansett hvor man er på anlegget. Som de første i Norden har Vadmyra IL i Bergen testet det nye lysstyringssystem fra Philips, og de er veldig imponerte over belysningen.
   – Vi er veldig imponert over lyset og de mange mulighetene vi har fått med det nye systemet. Jeg har aldri før hatt så godt overblikk på en fotballbane med bare 75 % lysstyrke, og det ser imponerende ut når førstelaget vårt spiller kamper med kampbelysning på full styrke, forklarer Geir Skogvang som er styremedlem i Vadmyra IL. Han fortsetter:
   – Alle lagene er begeistret for de nye lysforholdene. Og som en av juniorspillerne sa, så er lysforholdene så gode at selv de som ikke ser så godt, kan følge med, sier han med et smil.

Passer godt til mange typer idrett
Philips PerfectPlay har tre forskjellige lysinnstillinger: «match» med en lysstyrke på 100 prosent, som passer perfekt til offisielle kamper, «training» med en lysstyrke på opptil 50 prosent, og til sist innstillingen «comfort» med en lysstyrke på 10 prosent, som kan brukes til de mer rolige øktene på anlegget. Belysningsløsningen kan både installeres på innendørs- og utendørs idrettsanlegg og fungerer godt sammen med både gamle og nyere installasjoner. På denne måten kan man sikre en optimal belysning til alle typer sportsaktiviteter uansett om det er trening eller kamp, og uansett om det er fotball, tennis, friidrett, en eller annen form for ballidrett eller golf.
   – Siden vi bor så langt mot nord, har vi noen utfordringer når det gjelder å drive med visse typer utendørs idrett. God belysning er veldig viktig, og med de nye mulighetene som internettoppkoblet belysning gir, er det blitt mye enklere å håndtere både for ledere, trenere og idrettsutøvere, forklarer Øyvind Berg fra Philip Lighting Norway.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no