Meny
23.07.2018

Nytt agentur og spennende seminar

Siden slutten av 80-tallet har Hans H. Schive AS forsynt blant annet olje- og gass-sektoren med batterienergi. Nå er porteføljen utvidet med et brennaktuelt agentur. – BMZ energilagringsløsninger vil gjøre det mulig for private husholdninger, industri og offentlige bygg til å produsere og lagre egen fornybar energi, forteller VP Sales & Marketing Erik Hagelien.

Av: Leslie Henriksen

Det respekterte energiselskapet har lang erfaring med å produsere spesialbygde batteripakker, og har gjennom kvalitet og pålitelighet tilegnet seg en unik posisjon i markedet.
   – Nå videreutvikler vi vårt markedssegment ved å tilby energilagringsløsninger med et integrert sikkerhetskonsept som gir svært effektiv og fleksibel energilagring for både private hjem og kommersielle applikasjoner, fremhever Hagelien.

Selvforsynt med strøm
Den delen som lader batteriet via solcelle eller vind lokalt og forbruker strøm lokalt kalles «Offgrid», mens løsninger koblet til strømnettet, slik at man kan «selge» strøm tilbake til energiselskapene kalles «Ongrid». Også her blir det det høyaktuelt med batterier for å utjevne strømforbruket når det nye regimet for prising av strøm innføres i 2021. 
   De nyskapende energilagringssystemene ESS (Energy Storage Systems) fra BMZ gjør strømbrukerne mer uavhengig av energiprisene og å være selvforsynt med for eksempel solenergi når de måtte ønske, samtidig som strøm fra batteriet kan  anvendes når strømprisene er på sitt i høyeste i løpet av døgnet (timeprising).
   – ESS' intelligente modulære litium-ion-energilagringsenheter lagrer fotovoltaisk energi, og står til disposisjon hele døgnet – også gjennom natten og når det ellers måtte være lav solstråling.
   Når solen står høyt på himmelen vil du ved hjelp av en omformer kunne velge å lade ditt eget batteri eller selge strømmen din tilbake til energiselskapet, poengterer Hagelien.
   BMZ' ESS-energilagringssystem gjør det mulig å produsere fornybar energi i eget hjem.
   Den hjemme-genererte fotovoltaiske energien som ikke blir brukt, lagres i batterimoduler og gjøres lett tilgjengelig senere.
   – Overskuddsenergien går dermed ikke tapt, konstaterer Hagelien fornøyd.
Han ser bare fordeler og ingen ulemper ved løsningen: reduserte energikostnader, levetid opptil 20 år, miljøvennlig teknologi, strømforsyning også ved eventuelt strømbrudd.

Meld deg på batteriseminar
Heldagsseminaret vil blant annet gi en generell introduksjon til batterier og dets karakteristikker. Seminarprogrammet vil evaluere primære og oppladbare batterikjemier og andre energilagringsteknologier og omliggende komponenter. Videre vil det være fokus på energilagringssystemer, batterilading, designprosesser, batterisikkerhet og lagring.
   Programmet fokuserer på nåværende og fremtidige behov for bærbare og stasjonære elektrokjemiske energikilder og fremhever den nyeste teknologiske utviklingen som skjer for å møte fremtidens krav., Testing, masseproduksjon, sikkerhetsspørsmål, transport, bruk og destruksjon vil også være på agendaen.
Tid og sted: 29. august i Asker Kulturhus.

For mer informasjon og påmelding: www.schive.no eller erik.hagelien@schive.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no