Meny
09.03.2024

Nyhet: Leica SL3

Solid systemkamera med ny fullformatsensor og autofokussystem.

I nært samarbeid med fotografer har Leica tatt SL-systemet til neste nivå. Med optimalisert design, effektivt brukergrensesnitt og den allsidige L-Mount-fatningen, er Leica SL3 et moderne og intuitivt fullformatkamera med enestående bildekvalitet. Ved å kombinere presisjon, de beste materialene og enestående produksjonskvalitet "Made in Germany", er SL3 robust og pålitelig og mestrer enhver utfordring innen fotografering og filming. Resultatet er et ekstremt allsidig kamera som tilbyr enestående bildekvalitet. 

Takket være forbedret ergonomi, robust design og IP54-sertifisering, kan fotografer fokusere på å fange øyeblikket under alle værforhold. Samtidig er det nye SL3 betydelig lettere og mer kompakt enn sine forgjengere.

 

 

Kjernen i SL3 er BSI CMOS fullformat-sensoren med Triple Resolution Technology. For å møte ulike fotografiske krav, registrerer sensoren råfiler i DNG- eller JPEG-format med en oppløsning på enten 60, 36 eller 18 MP. I hvert tilfelle brukes hele sensoroverflaten. Sammen med dynamisk område utvidet til 15 f-stops og det imponerende ISO-området fra 50 til 100 000, leverer SL3 detaljerte bilder i enestående kvalitet under alle lysforhold.

Det innovative autofokussystemet til SL3 kombinerer styrkene til tre teknologier for å skape skarpe bilder selv i svakt lys: Fasegjenkjenning (PDAF), dybdemapping (Object Detection AF) og kontrastgjenkjenning (Contrast Detection AF). I tillegg støtter intelligent gjenkjennelse av motiv fotografering av dynamiske scener.

 

 

SL3 bruker Leicas egenutviklede L-Mount kamerafatning som tillater bruk av objektiver fra alle Leicas kamerasystemer, noen med adapter. I forhold til de ikoniske Leica M-objektivene blir deres egenskaper fullt utnyttet takket være den unike utformingen av bildesensoren og en ekstern lyssensor. Den integrerte bildestabilisatoren utvider bruksområdet for M-objektiver ytterligere. I tillegg er L-Mount kompatibel med et mangfold av objektiver fra partnerne i L-Mount Alliance. Dermed garanterer L-Mount omfattende systemkompatibilitet. 

 

 

EyeRes-søkeren er utstyrt med et nitidig konstruert optisk system. Motivet blir krystallklart gjengitt med opptil 120 bilder per sekund og en oppløsning på 5,76 millioner piksler. Live Preview-forhåndsvisning gir full kontroll selv før lukkeren utløses. Den høyoppløselige, vippbare 3-tommers berøringsskjermen gir enda flere kreative muligheter.

Videoer spilles inn i en oppløsning på opptil 8K, støttet av effektive kodeker som H.265 og ProRes fra Apple. Et dedikert tidskodegrensesnitt tillater profesjonell bilde- og lydsynkronisering på sett. Gjennom denne prosessen håndterer den nye Maestro-IV-prosessoren med L²-teknologi enkelt store mengdene data, noe som resulterer i bilder med praktfulle fargenyanser og utmerket støyprestasjon.

 

 

Et annet høydepunkt er det nye brukergrensesnittet til SL3. All optimalisering er rettet mot å forbedre brukerkomfort, ergonomi, taktil følelse og menynavigasjon. Som et resultat er grep, knapper og generell kameradesign forbedret for ytterligere å fremme intuitiv håndtering. Det strømlinjeformede menydesignet med klar struktur letter navigasjonen. Foto- og videomodus er tydelig separert med fargekode: rød for fotomodus og gul for videomodus.

Kamerafunksjonene tilpasses til individuelle behov med redigerbare FN-taster og intuitiv betjening. Når du fotograferer og filmer, justerer brukergrensesnittet seg i liggende eller stående format, avhengig av rotasjonen på kamera. Programvareoppdateringer leveres gjennom Leica FOTOS-appen. Dette sikrer at kameraet forblir oppdatert og fremtidsrettet.

 

 

Flere tilkoblinger sikrer en sømløs arbeidsflyt: Minnekortspor for CFexpress type B og UHS-II-SD, en USB-C-port for høyhastighetsdataoverføring, tilkobling og strømforsyning, samt en fullstørrelses HDMI 2.1-utgang for eksterne skjermer eller opptaksutstyr. I tillegg sikrer Bluetooth og Wi-Fi med MIMO-teknologi en stabil og rask tilkobling til Leica FOTOS-appen. SL3 er Apple-sertifisert som "Made for iPhone and iPad"-tilbehør, noe som gjør direkte tilkobling til Apple-produkter mulig.

 

 

Av ekstrautstyr tilbyr det nye BP-SCL6-batteriet, sammen med den separat tilgjengelige doble laderen, rikelig med kapasitet. Et nytt håndgrep og en USB-C DC-Coupler DC-SCL6 strømforsyner er også nytt ekstrautstyr til SL3. Strømforsyneren kan settes inn i kameraets batterispor for å sikre en kontinuerlig strøm via USB-C. En ny bærestropp med et innovativt feste og en slitesterk håndleddrem er designet for daglig bruk.

 

 

Det er 9 år siden Leica lanserte SL-systemet, som kombinerer de to verdenene av fotografi og videografi. Fra starten har Leica hatt fokus på å samarbeide med brukerne for å sikre at SL-systemet møter de høyeste kravene til bildekvalitet og brukervennlighet. De strenge kravene fra profesjonelle fotografer har også vært ledetråden for utviklingen av Leica SL3. Kamerahuset består av solid metall og er trukket med ekte skinn. SL3 kombinerer topp moderne teknologi med ekstraordinær produktdesign og mesterlig produksjonskvalitet. Resultatet er et kompakt, lett og brukervennlig systemkamera som setter en ny standard innen brukerkomfort og arbeidsflyt.

Leica SL3  vil være tilgjengelig hos utvalgte Leica-forhandlere innen kort tid. Veiledende pris er kr. 84.000,- inkl. mva.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no